Stor politiaksjon etter at skudd ble avfyrt i Maridalsveien i Oslo

Politiet i Oslo bekrefter at det er blitt avfyrt skudd i Maridalsveien, ikke langt fra Alexander Kiellands plass. De har funnet tomhylser på stedet.

Store politistyrker rykket ute etter at det ble meldt om at det var avfyrt skudd i Maridalsveien like før klokken 1 natt til torsdag.

– Vi har funnet flere tomhylser og ubrukte patroner, sier innsatsleder Magnus Strande til Aftenposten på stedet.

Skuddene ble avfyrt like ved krysset Maridalsveien og Sagveien. Store politistyrker, blant dem beredskapstroppen Delta, leter nå etter gjerningspersonen.

– Vi er på jakt etter en gjerningsperson og driver fortsatt tekniske undersøkelser på stedet, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB klokka 6.15.

– Vi tror det hele startet med en hendelse i Torggata klokka 23.34 hvor en taxisjåfør ble truet av en person med pistol. Personen løp fra stedet, og få minutter senere, klokka 23.40, fikk vi inn første melding om avfyrte skudd i Maridalsveien, sier Stokkli.

Skuddene ble avfyrt ute i gaten. Det ligger leilighetsbygninger på begge sider av gaten, og politiet fikk mange telefoner.

– Det var primært smellene som gjorde at vi ble tilkalt, sier Strande.

Person slått i hodet med pistol på Carl Berner

Samtidig måtte politiet rykke ut til en slåsskamp mellom flere utenfor Elmers Pub på Rodeløkka like ved Carl Berner-krysset. En person er pågrepet i nærheten av åstedet.

Politiet opplyser til VG at de foreløpig ikke vet om denne episoden har noen sammenheng med skytingen i Maridalsveien.

Slått med pistol

– Den første meldingen var at flere slåss, men hvor mange som var involvert i slagsmålet, vet vi ikke, sier Gjermund Stokkli til NTB klokken 3.30.

– En mann har alvorlige skader i hodet etter å ha blitt slått med en pistol, men det er altså ikke livstruende skader.

Stokkli forteller at en gjerningsperson ble sett løpende fra stedet, men kort tid senere ble han pågrepet i nærheten av politiet. Vitner til hendelsen hadde observert en kniv og en pistol på vedkommende.