Oslo

HalloVenn istedenfor halloween

Ikke alle liker hekser, dødningehoder, knask og knep. HalloVenn-fest er alternativ til halloweenfeiringen.

  • Hilde Bjørhovde
    Hilde Bjørhovde
    Journalist

Barn i alle aldre er velkommen til et kjempestort HalloVenn-party i Oslo sentrum i kveld. Filadelfiakirken er arrangør av festen, der vennskap og glede står i fokus. HalloVenn-partyet er alternativ til den tradisjonelle halloween-feiringen med hekser, skumle masker og godteritigging, knask og knep.

Trygge rammer

Filadelfiakirken arrangerer innendørs kostymeparty i trygge rammer for hele familien med underholdning og masse godteri fra kl. 18 til 21.

Les også

Lang kostymekø før halloween

Tanken er at barna skal kunne kle seg ut og ha det gøy sammen med familie og venner.Her kan barn og voksne komme utkledd i "snille" kostymer, se tryllekunstneren Davido og høre konsert med Seven-jentene.

Vennskap og glede

Vennskap, glede og godhet er tema for festene, som blir arrangert av lokale frivillige lag og foreninger under merkevareparaplyen HalloVenn. Visjonen er å glede hverandre og være snille. HalloVenn-konseptet oppsto på Hamar i 2007 som et positivt alternativ til halloween-feiringen 31. oktober.

**" Mange hadde sett seg lei på det de opplevde som en negativ feiring med fokus på hekser, djevler, dødningeskaller, tigging på dørene og

Les også

Slik pynter du deg skummel til halloween

hærverk," heter det på HalloVenns hjemmeside.**

Og det er tydelig at mange henger seg på den "snille" varianten av feiring 31. oktober. Fra starten med bare noen få arrangementer rundt om i landet, blir det i morgen feiret vennskap og glede på HalloVenn-kostymefester hele 67 steder i landet.