Oslo

Norges dyreste leilighet: 236.469.393 kroner

Fem leiligheter som er slått sammen til én ytterst på Tjuvholmen er landets dyreste leilighet. Eieren mener det er en god investering.

Her er tegningen av Kavringen Brygge slik den var tenkt før bygging. Nå er den dyreste leiligheten solgt, for svimlende 236.469.393 kroner. Foto: Knut Ramstad

 • Stein Erik Kirkebøen

Når hver kvadratmeter koster nesten 200.000 kroner og det er 1187 av dem, så blir det fort penger av det.

Norges dyreste leilighet koster ifølge opplysninger dn.no har hentet inn fra Statens Kartverk, 236.469.393 kroner. Den eies av Color Line— og Gresvig-eier Olav Nils Sunde (60). Han har ikke gjeld på boligen. Og han har ikke umiddelbare planer om å flytte inn i den. Han ser på boligen som en investering.

- Noen personer velger å investere store summer i Picasso eller Munch. Jeg har valgt å investere i en enestående og unik boligenhet på Tjuvholmen. Til tross for at dette ble en ufattelig dyr investering, og langt dyrere enn planlagt, er jeg overbevist om at dette blir en god investering på lang sikt, skriver Sunde i en epost til dn.no.

Les også

De tolv dyreste hjemmene i verden

Boligen består av fire leiligheter — hele 5. etasje - som er slått sammen til én. Den ligger på Kavringen Brygge ytterst på Tjuvholmen. I tillegg har Sunde sikret seg den ytterste leiligheten i fjerde etasje og hele takterrassen og velværeavdelingen i sjette. Bygget skulle opprinnelig bestå av 22 leiligheter, men etter en rekke sammenslåinger er det bare plass til 12. Sundes leilighet er fire ganger så stor som den nest største i bygget. - Jeg har forståelse for at mange vil synes at det er umusikalsk å bruke så mye penger på en slik investering, men sett i sammenheng med mine øvrige investeringer i fabrikkbygninger, maskiner, skip og andre driftsmidler på nærmere 14 milliarder, så utgjør investeringen på Tjuvholmen mindre enn to prosent, opplyser investoren til avisen.

Flere artikler

 1. BOLIG
  Publisert:

  Stor boligoversikt: Sjekk den dyreste eiendommen solgt i din kommune noensinne

 2. OSLO
  Publisert:

  Søppelkongen kjøpte luksusleilighet til 45 millioner kroner

 3. OSLO
  Publisert:

  Blar opp 772 mill. for eksklusivt kontorbygg

 4. NORGE
  Publisert:

  Selger leilighet for 37 millioner kroner

 5. OSLO
  Publisert:

  Her finner du den billigste utepilsen i Oslo

 6. OSLO
  Publisert:

  Skal de være en halvliter til 142,50 kroner? Det får du på denne Oslobaren.