Ni personer mistenkt etter ran av 16-åring på T-banestasjon. Flere ran og voldshendelser denne helgen.

Ni mindreårige er mistenkt etter ran på Borgen T-banestasjon lørdag kveld. Politiet ser det i sammenheng med ranet på Bekkestua tidligere på kvelden.

Flere politipatruljer rykket ut til Borgen T-banestasjon sent lørdag kveld etter melding om ran. Patruljene fikk kontroll på ni unge menn som er mistenkt i saken.

Hendelsen på T-banestasjonen var ikke helgens eneste.

Fredag kveld rykket politiet ut etter en melding om ran av en ung person på Korsvoll.

– Vi fikk melding fra stedet klokken 21.08 fredag kveld. Personen skal ha blitt sparket, dyttet og fraranet personlige gjenstander, fortalte operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo-politiet til Nordre Aker Budstikke.

Politiet dro til stedet både med hundepatruljer og vanlige patruljer. Personen som var ranet var ikke alvorlig fysisk skadet.

– Det vi avdekket var at det skal ha vært en mindre gjeng som kom til stedet og laget dårlig stemning. Men vi pågrep ingen mistenkte for ranet, og kan heller ikke bekrefte at det var personer fra denne gjengen som skal ha ranet. Vi har heller ikke opplysninger om at det skal være brukt noen form for våpen i forbindelse med ranet.

Ni personer mistenkt etter ran på T-banestasjon

Lørdag kveld, litt over ett døgn senere, meldte politiet om et nytt personran i Oslo. Denne gangen på Borgen T-banestasjon.

Flere patruljer ble sendt til stedet der to 16-åringer skal ha blitt slått med en teleskopbatong og frastjålet mobiltelefon og ryggsekk, ifølge operasjonsleder Christian Krohg Engeseth i Oslo politidistrikt.

De skal ha blitt tildelt flere slag og spark, men er ikke alvorlig skadet.

Etter søk i området ble ni personer som passet beskrivelsen påtruffet i Skøyenveien.

– Disse er mistenkt i saken, men ble ikke pågrepet. Samtlige er mellom 15 og 17 år, sier Krogh Engeseth til Aftenposten.

Hadde softgun på seg

Batongen ble ikke funnet, men én av ungdommene var i besittelse av en softgun.

– De ble avhørt på stedet og vil bli anmeldt. Saken blir etterforsket, sier operasjonslederen.

Ifølge Krogh Engeseth kan ranet ses i sammenheng med et ran tidligere lørdag kveld på Bekkestua T-banestasjon i Bærum.

Trusler om knivbruk

Her skal to personer på 13 og 14 år ha blitt fraranet blant annet en Gucci-caps.

– Her ble det fremsatt verbale trusler om knivbruk. De to ranene har sammenfallende modus og beskrivelser. Vi har ikke konkludert, men det er naturlig å se dem i sammenheng,

Gjerningspersonene skal ha flyktet fra stedet med T-banen i retning Kolsås. Politiet har sikret seg videoopptak, sier Krohn Engseth.

– Vi ser alvorlig på at unge gutter utsettes for ran, sier han.

Flere hendelser søndag kveld

Søndag kom det meldinger om at en ung mann på 18 år hadde blitt fraranet jakken sin på Ensjø.

«To gjerningspersoner fremsatt verbale knivtrusler. Forholdet skjedde rett før kl. 13, og vi tar nå imot forklaring av fornærmede og sjekker videoovervåking i området» skrev politiet på Twitter søndag ettermiddag.

– Det kommer til å bli sett på om det er en sammenheng mellom disse hendelsene, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Aftenposten.

Politiet fant de fem mistenkte fra Makrellbekken på Hovseter.

Søndag kveld kom en ny melding fra Oslo-politiet. Denne gang om en hendelse på Makrellbekken. Der løp én person etter en annen med øks, skrev politiet på Twitter.

Ingen ble skadet, og politiet fikk kontroll på fem personer. Patruljene på stedet fant også en øks. Alle fem er under 18 år. Politiet undersøker om dette kan ha vært et ransforsøk.