Oslo

Kvinnekamp på Ap-listen i Oslo

Kamzy Gunaratnam, Siri Gåsemyr Staalesen og Zaineb Al-Samarai ønsker alle å sitte på Stortinget for Oslo Arbeiderparti.

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam har også varslet at hun vil på Stortinget for Oslo Arbeiderparti. Foto: Dan P. Neegaard

 • NTB

I løpet av høsten skal nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti peke ut hvem de mener bør bli valgt inn til Stortinget neste år.

Fem plasser på Oslo-listen anses som sikre, og de fem plassene blir det kamp om. Annen- og tredjeplassen i 2017 hadde Marianne Marthinsen og Jan Bøhler, men begge har varslet at de ikke ønsker gjenvalg.

Førsteplassen skal Jonas Gahr Støre ha. I tillegg ønsker Espen Barth Eide gjenvalg. Han sto på femteplass i 2017. Nå bekrefter både Siri Gåsemyr Staalesen og Zaineb Al-Samarai at de vil kjempe om en sikker plass.

– Jeg ønsker gjenvalg fordi jeg har lyst til å fortsette som ombud for Oslo og Oslo Arbeiderparti, sier stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen til Dagsavisen.

En tredje kvinne som har sagt at hun ønsker en plass på Stortinget, er nestleder i Oslo Ap og varaordfører Kamzy Gunaratnam. Hun har allerede blitt foreslått av Bjerke Ap og har bekreftet at hun kunne tenke seg en plass på Stortinget.

I henhold til Aps regler må listen ha lik kjønnsfordeling. Nominasjonsmøtet holdes 1. desember, og nominasjonskomiteen må være klar med sin innstilling senest 24. november.

Den foreløpig eneste meningsmålingen tatt opp i hovedstaden i år, av VG i slutten av august, målte Ap på 21,4 prosent. Det er på et historisk bunnivå, men er likevel nok til å gi fem faste representanter.

 1. Les også

  Nominasjonskamp i SV: Petter Eide er foreslått vraket

Les mer om

 1. Oslopolitikken
 2. Oslo
 3. Stortinget

Flere artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Arbeiderpartiets nominasjonsliste i Oslo er klar

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Hun vant kampvoteringen i Oslo Ap

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Seiler opp som favoritt til annenplass på Oslo Aps liste

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Espen Barth Eide vraket av nominasjonskomiteen i Oslo Ap

 5. POLITIKK
  Publisert:

  LO-topp kaster seg inn i stortingskampen i Oslo Ap

 6. POLITIKK
  Publisert:

  Oslo Ap: Mot kampvotering mellom tre kvinner