Slik er de store forskjellene i Oslo-fotballen

Noen klubber har over ti ansatte årsverk og akademitilbud for barnehagebarn. Andre må klare seg uten både akademi og ansatte.

Skolen er over for i dag. I Ullernhallen er 50 førsteklassinger klare for akademi.

Syv 7er-lag med seksåringer fyller Ullernhallen. Det er bare ti minutter siden sportslig leder Magne Aarvik nesten rakk å fullføre tre setninger ute i gangen, før han ble avbrutt av gjørmete støvler, luen sklidd ned over viltre øyne, taktfaste rop: Hvor er garderoben?!

50 førsteklassinger tumler rundt foran mini-målet før middagstid vest i Oslo. Hver uke spiller de fotball med profesjonelle trenere i SFO-tiden. Det kalles akademi og har spredt seg med voldsom fart i Oslo-fotballen det siste tiåret.

Det store målet, sier sportslig leder Magne Aarvik, er å skape så god aktivitet at barna blir værende i klubben fra barnehage til A-laget.

For å få til dét, har Ullern ansatt trenere, spillerutviklere og folk til å jobbe administrativt. Akkurat som mange klubber fra denne siden av byen.

Men for andre klubber er hverdagen en annen.

Aftenpostens dokumenterte nylig de store resultatforskjellene i ungdomsfotballen i Oslo. Store områder av byen henger ikke lenger med i toppen. Forskjellene er tydelige allerede fra ung alder.

Nøkkelen handler om profesjonalisering: ansatte, akademier og utstyr.

Noen klubber i Oslo drives på et nivå mange andre klubber bare kan drømme om.

Les hele saken med abonnement