Oslo

Politiet ruller opp rumensk pillenettverk på Grønland

Tre rumenere er pågrepet med 28.300 narkotiske tabletter. Politiet fant også 63.000 kroner i en dameveske.

Romkvinnens håndveske var proppet med store pengesedler.
  • Per Annar Holm

Det var norske rusavhengige som tipset politiet om at romkvinner på Grønland i Oslo solgte dem store mengder med narkotiske piller.

9. november pågrep politiet en 27-åring med 6300 tabletter skjult i en bil ved Sofienbergparken i Oslo.

Onsdag 23. november ble to kvinner på 21 og 39 år tatt med 22.000 tabletter og 63.000 kroner i Herslebs gate.

Alle tre er nå varetektsfengslet i fire uker siktet for salg og oppbevaring av tabletter vesentlig av merkene Xanax og Rivotril.

– Salget har skjedd åpenlyst i området Urtegata og Grønland. Vi mener å ha god oversikt, og det kan komme flere pågripelser, sier politioverbetjent Svein Rune Andersen, som leder oslopolitiets arbeid inn mot de åpne rusmiljøene.

– Nekter straffskyld

Advokat Carl Konow Rieber-Mohn er forsvarer for den yngste romkvinnen:

– Det ble ikke funnet penger eller tabletter på min klient, som ikke erkjenner straffskyld, sier Rieber-Mohn.

Advokat Joar Berg Henjum forsvarer 39-åringen:

– Jeg ønsker ikke å opplyse noe om hva min klient har sagt, sier han.

  • Lakkegata skole fortviler: - Plassen utenfor er blitt det nye Plata.
Pillebeslaget fylte fire plastikk-poser.

Dommer på løpende bånd

Den siste måneden har Oslo tingrett domfelt flere rom for besittelse av ulike typer benzodiazepiner, som er beroligende legemidler:

Senest i forrige uke ble en 34 år gammel rom med rumensk statsborgerskap dømt til 18 dagers betinget fengsel av Oslo tingrett for besittelse av 100 Xanax-tabeletter.

14. november ble to romkvinner på 32 og 39 år dømt til 18 dagers betinget fengsel av samme tingrett for oppbevaring av 70 Xanaxtabletter og salg av ti tabletter for 200 kroner til en ukjent mann. Politiet fotograferte handelen, og fant tablettene i et lager skåret ut under gressmatten langs Akerselven.

2. november ble en 20 år gammel rumensk statsborger dømt til 80 dagers ubetinget fengsel for å ha gravd ned 400 Rivotril i et blomsterbed ved Sofienberggata 33.

27. oktober ble fire romkvinner dømt for å ha befatning med 500 Rivotril-tabletter skjult i en søppeldunk i Herslebsgate. En 22 år gammel kvinne ble dømt til 90 dagers ubetinget fengsel, mens de tre siste kvinnene på 20, 22 og 29 år fikk 60 dagers ubetinget fengsel hver.

– Økt aktivitet, sier politiet

Oslo politidistrikt har sett en økning i salg av tabletter fra østeuropeere uten fast opphold i Norge, heter det i en pressemelding fra Oslo politidistrikt.

Fire år er nå gått siden politiet tvang rumenerne til å forlate Vaterlandsparken.

Majoriteten som er blitt pågrepet for salg/besittelse av tabletter, eller blitt bortvist på grunn av mistanke om tablettsalg, oppgir at de oppholder seg i området for å tigge eller selge blader.

Politiet lover å rydde opp i dopsalget utenfor Lakkegata skole

Les mer om

  1. Gatemagasin
  2. Politiet
  3. Grønland