Oslo

Nå kan du bo i toppen av Holmenkollbakken

Leiligheten er innredet med norsk design. Her er det også en OL-plakat fra 1952 som spiller på Holmenkollens historie.
Panoramautsikt fra toppen av Holmenkoll-tårnet.

I mars leier Skiforeningen ut toppetasjen i Kollen gjennom bolignettstedet Airbnb.

  • Sol Sigurjonsdottir

Har du noen gang drømt om 360 graders panoramautsikt over både fjorden og marka? I mars kan fire personer få bo i toppen av Holmenkollen-tårnet.

— En sprø idé er blitt virkelighet. Vårt mål er unike opplevelser i Kollen, men dette med overnatting i tårnet er noe vi aldri har tatt tak i før. Vi som jobber her har lenge fleipet om at det hadde vært veldig kult. Vi tok kontakt med Airbnb og etter en dialog med dem fant vi ut at dette var noe vi bare måtte gjøre, sier Jeanette Hansen, driftsansvarlig for Holmenkollen Kultur & turistanlegg i Skiforeningen.

Kollen skal bli til designleilighet i to netter i slutten av mars gjennom bolignettstedet Airbnb.

Skiforeningen har kalt 40 kvadratmeters-leiligheten for en «Toppleilighet med panoramautsikt og unike skimuligheter»

  • Se Holmenkollen-tårnet på Airbnb her.

Ultimat opplevelse for den som er glad i skihopping

Jeanette Hansen forteller at hun forventer stor kamp om overnattingene, fra hele verden. 26. og 27. mars blir trolig første og siste gang tårnet leies ut på denne måten.

- Jeg tror det er ganske unikt å våkne opp med utsikt over fjorden og marka. I tillegg har vi fått en dyktig stylist til å innrede. Kombinasjonen beliggenhet, interiør og arkitektur er helt unikt, sier Hansen.

NightAt_Holmenkollen_7-asQHL_csPA.jpg

Den som har den beste begrunnelsen til hvorfor man skal få overnatte i Kollen vinner. Det blir gratis å overnatte i Kollen, og Airbnb og Skiforeningen vil velge den beste begrunnelsen.— Det blir en konkurranse med fire vinnere. Det er om å gjøre å være mest mulig kreativ i begrunnelsen for hvorfor akkurat dere skal vinne. Vi satser på å plukke ut et par bosatt i Norge den første natten, og utenlandske gjester som blir fløyet inn den andre natten. Gjerne noen skientusiaster, sier Hansen.

Får prøve «zipline» ned til bunnen av bakken

Leiligheten i toppen av Holmenkollen er en del av Airbnbs «Night at», der helt uventede overnattingssteder blir gjort tilgjengelig. Tidligere har man kunnet bo i et KLM-fly og i en taubane i franske Courchevel. Dette blir første gangen man kan bo i toppen av et skihopp.

Etter en natt i tårnet avsluttes besøket med at gjestene blir fraktet med «zipline» ned til bakken, samme vei som hopperne bruker. Det er et 361 meter langt svev ned til bunnen av bakken.

— Etter en natt så høyt over bakken tror vi gjestene våre er klare for å prøve zipline ned neste morgen, sier Hansen.

Vinnerne vil også få skikurs med instruktør i løypene, kan prøve seg som skiskyttere, dra til Vinterparken og besøke Skimuseet.

Les også

  1. Dette er en av Londons mest spektakulært beliggende leiligheter

  2. Slik gikk det da vi testet Airbnb

  3. Hun kan tjene penger på stengte hoteller