Oslo

Politikerne om Tøyen: - Vi holder hva vi lover

  • Stein Erik Kirkebøen

Alle i salen på Tøyen skole var nok ikke like overbeviste om at politikerne ville holde alt de lovet i går. Foto: Aas, Erlend

  • Vi kommer til å stå ved våre løfter til Tøyen, forsikrer Høyres gruppeleder i bystyret, Eirk Lae Solberg.

Mange av Tøyen-beboerne som hadde møtt frem på folkemøtet i går visste ikke hva de skulle tro. Opp gjennom årene er de blitt lovet så mye. Og fått så lite. Kan de stole på politikerne denne gangen? Vil de stå ved sine løfter til Tøyen etter at Lambda er banket igjennom?

Les også

Stinn brakke på Tøyen

— Tøyen-tiltakene er riktige og viktige, og ville kommet uavhengig av Lambda. Men hadde det ikke vært for Lambda-forliket, så ville de ikke kommet så fort og de ville ikke blitt så store, innrømmet Lae Solberg. - Er de store nok til å få Tøyen ut av uføret?

Les også

Foreldre flytter etnisk norske elever vekk fra Tøyen skole

— Jeg håper og tror det. De vil i hvert fall gi hele strøket et løft på bred front. Nøkkelpoengene er å få redusert andelen kommunale boliger og å gjøre skolen attraktiv, sier Lae Solberg, som mener de skal få til begge deler selv om kommunen begynner med å kjøpe en blokk med nye boliger til en pris som mange lokale finner urimelig høy.Leif Pareli, med 24 års farttid som Tøyen-beboier, er en av skeptikerne:

- Mye av det de lover nå har de allerede vedtatt, uten at noe har skjedd.

Les også

Strid om nye sosialboliger på Tøyen

Men denne gangen er det annerledes, forsikrer Lae Solberg.— Nå har et flertall i bystyret bestående av fire partier blitt enige om en plan hvor det heter at "Oslo kommune forplikter seg til og tar initiativ til et områdeprogram over 5 år for å forbedre levekårene på Tøyen", og det står vi ved. Vi holder hva vi lover, sier han.

Les også

Lambda-avtalen vil fordele sosial nød utover Oslo

— Vi er enige om å samarbeide med budsjettet og sikre at Tøyen får de nødvendige midlene, sier SV-sjef Marianne Borgen som i går fikk mye skryt fra politiske motstandere for at hun våget å gi opp partiets steile motstand mot Munchmuseet i Bjørvika mot å få en offensiv på Tøyen.

— Vi vet ikke hva dette koste, det må vi finne ut, men vi har forpliktet oss til å gjennomføre planene. Disse tingen skal skje! forsikret hun til dundrende applaus da hun avsluttet oppramsingen av tiltakene som det uvanlige bystyreflertallet er blitt enig om.