Fire pågrepet etter ran ved Oslo Met på Bislett

En person er blitt ranet av en eller flere personer ved Oslo Met. Politiet har hittil pågrepet fire mistenkte.

Bevæpnet politi var raskt til stede på Bislett etter melding om ran torsdag ettermiddag. Fire mistenkte er hittil pågrepet.

Ingen er blitt skadet i ranet, men det skal bli brukt en kniv eller machete, melder politiet på Twitter. Det kan også ha vært en pistol i bildet. Flere politifolk er i området for å lete etter gjerningspersoner. Politiet har bevæpnet seg.

Politiet fikk den første meldingen om ranet klokken 15.46 torsdag. Den fornærmede er en yngre mann. Han ble ranet i et parkeringshus rett ved Oslo Met på Bislett.

Politiet meldte førtst om at ranet skjedde utenfor Oslo Met, men korrigerte det til et parkeringshus på baksiden av universitetet.

– Vi snakker med ham nå og søker etter de mistenkte i området med flere patruljer. Gjerningsmennene rømte fra åstedet til fots, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.

Ved 16.30-tiden melder politiet på Twitter at de har stanset fire personer i umiddelbar nærhet som er mistenker for å ha vært med på ranet. Disse blir pågrepet og kjørt i arrest. De pågrepne er unge menn i alderen 16–20 år.

Politiet leter fortsatt etter en person til.

– Vi leter fremdeles etter en fmete person og våpen som ble brukt i ranet, sier Stokkli til Aftenposten rett før klokken 17.