To skadet i masseslagsmål på Løren. Kniv og blod funnet på stedet.

Politiet leter etter fem til syv personer etter et slagsmål på Løren torg i Oslo fredag kveld. To personer er lettere skadet etter slagsmålet, men nekter å snakke med politiet.

Politiet jakter på flere gjerningspersoner etter at en person ble slått ned på Løren fredag kveld.

Rundt klokken 18.30 fikk politiet melding om at det foregikk et slagsmål inne på Løren torg. Mellom fem og ti personer skal ha tatt del i slagsmålet og senere løpt fra stedet.

– Vi kom raskt til stedet og fant en person som var lettere skadet. Han hadde skader i ansiktet, sier Oslo-politiets innsatsleder Kristoffer Bang til Aftenposten. Den unge mannen som ble funnet på stedet, skal ha blitt slått bevisstløs i slagsmålet. Han våknet til liv og ble sendt til legevakten med lettere skader.

Politiet fant både en kniv og blodspor inne på kjøpesenteret. Patruljer søkte fredag kveld etter de antatte gjerningspersonene i området.

– Vi søker nå aktivt etter fem til ti menn i 20-årene. Vi har bare vage beskrivelser, men vi har grunn til tro at en av dem er skadet, forteller Bang.

Det ble funnet både kniv og blod på stedet.

Nekter å forklare seg

Klokken 21:21 skrev Oslo-politiet på Twitter at de hadde kommet i kontakt med annen mann, som hadde vært involvert i slåsskampen. Han skal selv ha oppsøkt legevakten i Oslo.

«Han har et kutt på nesa. Ingen av de fornærmede ønsker å forklare seg», skrev Oslo-politiet. Begge de skadede er kjenninger av politiet.

Vitner har opplyst at mellom fem og syv personer løp fra området ved Løren torg etter slåsskampen. Personene skal være tidlig i 20-årene, men på grunn av mørket er vitnebeskrivelsene usikre, ifølge operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt.

Klokken 23 fredag kveld var ennå ingen andre pågrepet i forbindelse med hendelsen.

Les også

Natteravn-topp mener Raymond Johansen bagatelliserer voldsproblemene i Oslo

Politiet leter etter fem til syv menn på rundt 20 år etter slagsmålet inne på Løren torg i Oslo.

Voldshelg

Etter forrige helg ble i alt 17 personer pågrepet og 21 personer siktet etter flere voldshendelser i Oslo. Da var det et tosifret antall tilfeller av blind vold. Blant annet ble onkelen til justisminister Jøran Kallmyr (Frp) rammet.

Flere politikere reagerte, blant annet Eirik Lae Solberg (H) og Jan Bøhler (Ap).

Høyre-politikeren etterlyste grep, og varslet at Høyre vil komme til å foreslå å øke støtten til Natteravnene og til Røde Kors Gatemegling.

– Oslo kommune må i større grad støtte opp om den frivillige innsatsen som gjøres. Det handler om å øke tilstedeværelsen av voksne personer i sentrum. Jeg håper det vil bidra positivt. Vi er uansett nødt til å tenke nytt og gjøre nye grep. Det kan gjøre det enklere for politiet å være på riktig sted til riktig tid, sa Solberg til Aftenposten.

Jan Bøhler hadde latt seg provosere etter den uprovoserte volden.

– Jeg vil kalle det en slags terrorisering av bymiljøet vårt. Det er urovekkende når det virker som det kan ramme hvem som helst.