Oslo

Full stans i togtrafikken vestover til langt på natt

Et tog som rev ned en kjøreledning mellom Lysaker og Skøyen gir full stans i trafikken vestover i ettermiddagsrushet torsdag. I Bane Nor håper man på å få trafikken i gang igjen før morgenrushet fredag.

Reparasjonsarbeidene pågikk natt til fredag på kjøreledningen vest for Skøyen stasjon.
  • Stine Barstad
    Journalist

– Vi har et begrunnet håp om å være ferdige med reparasjonen til morgentrafikken, men må ta et forbehold hvis det skulle dukke opp uforutsette ting, sier pressevakt Olav Nordli i Bane Nor sent torsdag kveld.

Allerede ved 18-tiden opplyste Bane Nor at det vil ta tid å rette feilen og at de vil komme med en ny oppdatering om situasjonen klokken 03 natt til fredag.

Det sier pressevakt Liv Tone Otterhold i Bane Nor. Hun opplyser at forsinkelsene kommer av at et tog rev ned en kjøreledning på strekningen mellom Lysaker og Skøyen.

– Alle reisende må forvente forsinkelser. Vi anbefaler alle å kontakte sitt togselskap for informasjon om alternativ transport.

Kaos på Oslo S

På Norges største knutepunkt hopet det seg opp med pendlere og andre passasjerer som ikke kom seg dit de skulle allerede fra klokken 15 torsdag. Tidspunktet er et av de desidert travleste på stasjonen.

Rundt 15.30 var det mange som fortvilet så opp på avgangstavlen som viste at samtlige avganger var midlertidig innstilt.

Torsdag kveld er det fortsatt mange innstilte tog på Oslo S.

Vy skriver på sine nettsider at de jobber med å sette opp buss for tog på linjene L1, L12, L13, L14, R10 og R11 mellom Skøyen og Sandvika, Drammen og Stabekk. På øvrige regiontog settes det også inn buss for tog.

– Vi jobber med å sette opp alternativ transport fra Skøyen til Asker og Drammen, men vi har ikke fått rett antall busser i drift, så det hoper seg mange reisende opp på stasjonene. Hvis du kan utsette reisen og jobbe litt lenger i dag, kan det være lurt, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til Aftenposten.

Vy forteller de nå har over 20 busser i sving for å transporterer passasjerer den innstilte strekningen.

– Det tar unna en del. Og flere busser er på vei. Men det vil likevel oppstå køer og venting. Dette er beklagelig, og vi har full forståelse for at folk blir frustrert, sier han.

Feilen berører alle tog vestover

Han kan ikke si noe om når Vy venter at feilen er rettet.

– Vår oppgave nå er å skaffe nok alternativ transport, sier han.

Feilen berører også Flytoget og regiontoget mellom Oslo og Bergen.

Les mer om

  1. Tog
  2. Jernbane
  3. Kollektivtransport
  4. Buss for tog