Justin Bieber i Oslo: Skandalekonsert, kaos i gatene og politiutrykninger

Det går ikke stille for seg rundt Justin Bieber. Slik gikk det de forrige gangene superstjernen besøkte Oslo.

Fredag og lørdag spiller tenåringsidolet Justin Bieber for et utsolgt Telenor Arena på Fornebu.

Det er fjerde gangen Bieber besøker Oslo. Ingen av besøkene har gått stille og rolig for seg.

2012: Overraskelseskonsert og kaos i gatene

I mai 2012 ble byen satt på hodet da horder av Bieber-fans hadde fått nyss i «overraskelseskonserten» som ble avholdt på Operataket. Det hele var ledd i et kort promobesøk, og sikkerhetsopplegget var ikke forberedt på den store mengde fans som ville inn på konsertområdet.

På lederplass krev Aftenposten at det bare var flaks at det ikke gikk veldig galt.

Operaen hadde fått beskjed fra arrangørene, plateselskapet Universal, at det skulle deles ut 4000 billetter til konserten. Resultatet var at nærmere 50 000 hysteriske tenåringer slåss om å få se sitt idol. Nesten 90 fans mottok medisinsk behandling etter kaoset, men ingen ble alvorlig skadet.

Les også

Justin BieberPå toppen av det hele ble Oslos daværende ordfører, Fabian Stang, nedrent av en gjeng løpende tenåringsjenter da han skulle krysse Stortingsgata på sykkel.

2016-versjonen av Justin Bieber har kvittet seg med den kjente hårfrisyren

– Jeg synes for så vidt det er spennende med slike fenomener, men arrangørene skulle ha sørget for at det ble sikrere for fansen. Dette ville vært bra om dette ble arrangert på et større sted, for eksempel Bislett eller Valle Hovin. Der er det mulig å sikre adkomst og publikum. Å bruke byen og fansen på en slik måte i kommersiell hensikt er jeg kritisk til, sa Fabian Stang til Aftenposten etter konsertkaoset.

2013: Tre kvelder på Fornebu, ambulanser og politi

Året etter kom Justin Bieber tilbake og holdt tre utsolgte konserter i Telenor Arena. Da ble det satt opp busser fra hele landet som fraktet fansen til Fornebu for å delta på konserten.

Også under disse konsertene ble det tilløp til hysteri som resulterte i at det unge publikumet ble presset og klemt.

Noe utenfor hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo, der Bieber bodde i skjul. Og under en av konsertene ble det så ille at en 21 år gammel kvinne ble fraktet til Bærum sykehus i koma. Det hele endte bra.

De ivrigste av fansen la seg i kø utenfor konsertarenaen halv seks om morgenen for å prøve å komme seg nærmest mulig helten på scenen.

Les også

«Skal prøve å ta på Justin»

2015: Den store vannskandalen

I fjor besøkte Justin Bieber Oslo nok en gang. Anledningen var en promokonsert arrangert av TV2 og Senkveld. Konserten var kun for inviterte i Chateau Neuf. Etter en sang stormet tenåringsidolet av scenen.

Fadesen startet med at Bieber sølte vann på scenen. Da han fikk et håndkle, tok noen av fansen tak i ham. Han ba dem om å slutte, de gjorde ikke det.

Les også

Bieber-skandale vekker internasjonal oppsikt

Den som fikk skylden for å ha sølt vann på scenen var 16 årige Anne Vadder.

– Historien er blitt vridd på hele tiden. Ingen helte vann. Justin kom ut, sang en sang og så kastet han en vannflaske til publikum. Den rant det litt vann ut av på scenen. De som sto om lag én meter fra meg, begynte å klikke helt og tok flasken hans. Så kom han og skulle tørke av vannet og da prøvde alle å dra i skjorten hans, forteller Vadder til Se og Hør.

Videre i intervjuet forteller hun om den ekstreme netthetsen etter konserten. Vadder ble utpekt som syndebukk for at Bieber løp av scenen.

– Det skadet meg ikke på noen måte. Det var bare flaut. Det kunne gått verre om jeg hadde brydd meg mer om det, sier Vadder.

Nå gjenstår det å se om Justin Bieber holder seg på scenen under helgens to konserter i Telenor Arena.