Oslo

På koranskole

 • Forf>jon Hauge (foto)
 • Agnar Kaarbø
  skribent og foredragsholder, tidl. journalist, kommunikasjonsdirektør og taleskriver
 • Dere må ikke glemme å leke, sa kommunalminister Erna Solberg (h) en anelse bekymret til de 150 barna hun møtte på koranskolen i Urtegata i Oslo i går.

To timer, fem dager i uken, kommer barna til moskéen til menigheten Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat. Solberg lurte på om ikke det var slitsomt. — De liker det, og de får lese så mye som de orker, forsikret lederne i Norges største islamske menighet, med over 7000 medlemmer. De fleste med pakistansk bakgrunn.- Vi som er vant til at ungene løper fritt og leker i frisk luft, synes dette er annerledes, sier kommunalministeren.Bakgrunnen for besøket er ønsket om dialog mellom myndigheter og minoriteter. I går dreide samtalen seg om alt fra tolkning av koranen, kvinners rettigheter, norskopplæring og imamopplæring.Solberg sier hun oppfatter menigheten som oppriktig når den sier den representerer et islam tilpasser det norske samfunn.

Les også

 1. Pakistanske imamer får kritikk på hjemmebane for besøk i Norge

 2. Regjeringen inviterte fundamentalister

 3. Parkeringsplass blir praktmoské

 4. Mullaher på besøk i bispegården

 5. Den grenseløse klassen

 6. Koranskoler bekymrer mest

<b>Kommunalminister</b> Erna Solberg møtte i går barna i Oslos største islamske menighet, Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat. <br/>Hver ettermiddag leser de koranen. - Slik er Norge når en minoritet skal ta vare på sin kultur i et annet land, sier kommunalministeren. Her sammen med imamNehmat Ali Shah.