Oslo

Inviterer til tidenes største idfest

Onsdag feirer over 100.000 norske muslimer avslutningen på fastemåneden ramandan med høytiden id. Her fra festbønnen i World Islamic Mission for noen år siden.

Fasten er over tirsdag. Det betyr fest for over 100.000 muslimer onsdag. På Ekeberg er det ventet over 3000 deltagere i id-bønn.

  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz

I 30 dager har flesteparten av voksne muslimer fastet fra daggry til solnedgang. Tirsdag er siste dagen i fastemåneden ramadan. Onsdag starter en ny islamsk måned. Dette blir markert med den religiøse høytiden id onsdag.

Så å si alle moskeer har idbønn på morgenen. To av Oslos mest kjente moskeer, Islamic Cultural Centre (ICC) og Det Islamske Forbundet Rabita har for første gang felles idbønn på Ekeberghallen. Der er det ventet over 3000 deltagere.

LES OGSÅ: Kan ikke spise selv - gir bort maten til fattige

– Aldri tidligere har to store moskeer hatt felles idbønn. Derfor tror vi dette blir tidenes største idsamling. Vi synes det er viktig å ha idbønn i en stor sal med god plass. I moskeene kan det fort bli plassmangel, sier Arshad Jamil, styreleder i ICC.

Har ballongklovn for barna

På Ekeberghallen blir det samling for hele familien. Etter bønnen som starter klokken 10.00 blir det aktiviteter for barna.

– Det kommer en ballongklovn. Og så blir det salg av kaker og is. Vi regner med at arrangementet er ferdig ved 12-tiden.

LES OGSÅ: - Én av dem følger Mekka-tider i ramadan

De fleste fortsetter feiringen med familien på kveldstid.

– På kvelden blir det familietreff med gaver og god mat. Akkurat som på julaften. Også her blir barna i sentrum, sier Jamil.

For mange flyktninger blir dette den første idfeiringen i Norge. Organisasjonen A Step Closer vil ha idfeiring for nærmere 400
flyktninger og asylsøkere på Eventhallen på Bryn.

Les også

  1. Kan ikke spise selv - gir bort maten til fattige

  2. Inviterer til ramadan-piknik