Håper på signalement av antatte voldtektsmenn

Politiet avhører tirsdag de to kvinnene som har forklart at de ble voldtatt på Frogner mandag. Håpet er at de skal komme med et godt signalement av gjerningsmennene, som skal være afrikanere.

De to ungarske kvinnene på 36 og 30 år ble funnet fastbundet og med teip foran øynene og munnen. De oppholdt seg da i en leilighet på Frogner. Denne har de forklart at de har lånt av en venn.

– Spor på stedet og kvinnenes forklaring gjør at dette fremstår som en meget brutal og svært, svært alvorlig sak, sier Hanne Kristin Rohde, sjef for vold— og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Avhøret av den ene kvinnen er i gang, og den andre vil bli avhørt i løpet av tirsdag ettermiddag. Foreløpig vil politiet ikke gå ut med detaljer fra forklaringene, men Rohde sier politiet særlig håper at de to kan beskrive de to gjerningsmennene.

Skrik

Kvinnene har forklart at de har vært kort tid i Norge på turistvisum. Ifølge enkelte medier har de to arbeidet som prostituerte, men dette vil ikke Rohde kommentere.

Ifølge Rohde var de svært preget og opprørt da de ble funnet, etter at naboer hadde varslet om skrik og bråk i leiligheten. En av kvinnen skal ha hengt ut av vinduet og skreket at hun var blitt voldtatt. Da politiet kom fram ved 17-tiden, fant de begge kvinnene fastbundet.

Tolk

De ga straks politiet en forklaring på hva som hadde skjedd, men på grunn av språkproblemer, vil det ta tid å få klarhet i detaljene.

– Vi bruker tolk under avhørene, så det kommer til å ta nokså lang tid, sier Rohde.

Mandag kveld ble de to kvinnene undersøkt ved voldtektsmottaket i Oslo, og eventuelle spor ble sikret.

Samtidig begynte krimteknikere å undersøke leiligheten for å sikre spor også der.

Vitner

Rohde tror flere kan ha sett gjerningsmennene komme til leiligheten, siden det hele skjedde midt på lyse dagen.

– Vi har håp om at flere kan kaste lys over saken. Vi kommer også selvsagt til å avhøre vedkommende som eier leiligheten, sier hun.

De neste dagene fortsetter politiet med vitneavhør, gjennomgang av videoer fra nærområdet og annen taktisk etterforskning.