Oslo

Hva synes kjendisene?

Helene Uri liker Børsen - på tross av innholdet.

Helene Uri, forfatter

FINEST:Børsen, på tross av innholdet. Jeg har likt det helt fra jeg var liten, det er helt nydelig. En liten, lett og elegant bygning som ligger pent til i parken.

STYGGEST:Havnelageret. Det kunne ligget pent til ved sjøen, men er bare en kjempesvær koloss med en veldig stygg farge.

Knut Borge, humorist

FINEST: Jeg klarer ikke velge. Ekebergrestauranten er nydelig, Frogner Hovedgård også. Rådhuset er kanskje ikke vakkert, men det er noe monumentalt over det. Deler av det som er bygget midt på Aker Brygge er veldig fint.

STYGGEST:Postgirobygget er i klart tet. Forsøket med å rette opp fasaden var middels vellykket. Alt er galt ved dette bygget, og jeg ville foreslått snarlig riving hvis jeg hadde hatt myndighet til det.

Martine Aurdal, redaktør i Ny Tid

FINEST: Nye Universitetsbiblioteket. Det er et godt eksempel på hvordan man kan bygge nye og flotte praktbygg. Det fungerer veldig godt i omgivelsene på Blindern og er et nydelig bygg. Dessuten er siloen på Cuba et flott eksempel på gjenbruk. STYGGEST:Hotell Opera. Det er grusomt og er et skrekkeksempel på at utbyggere har fått en sak altfor fort gjennom systemet. Det er åpenbart at vi skulle hatt en bredere diskusjon på hva som burde ligge på den plassen og hvordan det burde se ut. Dette kunne vært et nydelig sted, men er blitt ødelagt. Det er innmari leit, rett og slett.

Per-Kristian Foss, stortingsrepresentant for Oslo

FINEST: Norges Bank. Ikke bare fordi det inneholder mye penger, he, he, men fordi man har klart å inkorporere gamle og nye bygninger på en god måte. Bygget oser av makt og myndighet uten å virke prangende. STYGGEST: Da vil jeg si bygningen som ligger til høyre for Folketeaterbygningen, der hvor Adelsten hadde lokaler i gamle dager. Det ser ut som en trafostasjon og ødelegger en ellers flott plass. Jeg vet ikke hvem som har tegnet det, men vedkommende burde skamme seg.

Les også

  1. Hva er Oslos fineste og fæleste?

  2. Christian Ringnes, eiendomsinvestor

  3. Marte Boro, byantikvar

  4. Grete Horntvedt, byråd for byutvikling

  5. Hilde Haugsgjerd, redaktør i Aften

  6. Erling Fossen, urban skribent

  7. Rådhuset får stryk

Martine Aurdal synes Hotell Opera er grusomt.
Per-Kristian Foss liker Norges Bank - og ikke bare p.g.a. innholdet.