Oslo

Branntoget pakket inn i plast – undersøkes først på nyåret

Toget skal bli undersøkt av tekniske eksperter fra Kripos og Statens havarikommisjon for transport (SHT).

Montørene evakuerte seg selv de ca. 300 meterne ut av tunnelen, og var kommet i trygghet da minst én gassflaske eksploderte klokken 04.12.
  • Per Annar Holm
    Per Annar Holm

Politiet bekrefter at flere montører var på jobb da det begynte å brenne i et arbeidstog mellom Helsfyr og Ensjø T-banestasjon natt til mandag.

– Vi vet ennå ikke hvorfor det begynte å brenne, men jeg kan bekrefte at det foregikk arbeid på stedet, sier avsnittsleder for spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, Frode Andreassen.

Brannen ble meldt klokken 03.12. Kort tid senere veltet røyken ut ved Helsfyr T-banestasjon.

Montørene evakuerte seg selv de ca. 300 meterne ut av tunnelen, og var kommet i trygghet da minst én gassflaske eksploderte klokken 04.12.

  • T-banen var stengt halve dagen: Nå er alle linjer åpnet igjen

Skal undersøkes av tekniske eksperter

Arbeidstoget ble mandag ettermiddag pakket inn i plast og fraktet til Etterstad. Der vil det bli undersøkt av tekniske eksperter fra Kripos og Statens havarikommisjon for transport (SHT).

– Vi vil starte dette arbeidet rett over nyttår. Nå har vi dokumentert skadene inne i tunnelen og hvordan arbeidstoget så ut der, sier avdelingsdirektør Kurt A. Olsen ved SHT jernbane.

Ikke store skader på infrastruktur

Undersøkelsene på ulykkesstedet ble avsluttet ved 13-tiden mandag, og strekningen frigitt for Sporveien.

– Med sviller av betong, spor og strømskinner av metall er det jo ikke mye brennbart i en slik tunnel. Vi observerte ikke store skader på kritisk infrastruktur, sier Olsen.

Politiet vil etterforske de strafferettslige aspektene ved ulykken, mens Statens havarikommisjon for transport vil se på forslag til sikkerhetsmessige forbedringer.

Les mer om

  1. Tunnelbrann på T-banen i Oslo
  2. Brann
  3. Etterforskning
  4. Kripos
  5. Sporveien