Oslo

Bygning overtent ved Carl Berners plass i Oslo

Brannmannskapene river nå restene av en nedbrent trebygning i Hasleveien på Carl Berner i Oslo. Slukningsarbeidet på tomta vil fortsette utover dagen.

Det brenner kraftig i et trebygg i Hasleveien i Oslo. Det er fare for spredning til et trehus i nærheten. Begge husene skal være ubebodde.
  • Eirik Husøy
    Journalist
  • og NTB

Det brant i et næringsbygg tilknyttet et bilverksted i Hasleveien ved Carl Berners plass. Den eldre trebygningen ble fullstendig overtent, og en stund var det fare for spredning til noen eldre, ubebodde bolighus bak bygningen.

Litt før klokken 10.30 opplyste operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt at brannmannskapene konsentrerer seg om å få slukket brannen i restene av bygningen.

– Brannvesenet kommer til å oppholde seg på stedet utover dagen for å drive med etterslukning etter at de har revet ned restene. Veien forbi er også åpnet for trafikk, sier Aune til NTB.

Full utrykning

– Det brenner fortsatt inne i bygningskonstruksjonen, noe som gjør at slukkearbeidet er krevende. Det kommer til å ta tid, men vi ser en positiv utvikling, sa Lars Magne Hovtun, informasjonssjef i Brann- og redningsetaten, til Aftenposten klokken 07.40.

Totalt 12 brannbiler og et mannskap på 30 folk har vært i innsats, opplyser Hovtun.

Det var kraftig røyk på stedet. Politiet ba beboere i nærheten om å lukke vinduer og holde seg inne på grunn av den kraftige røykutviklingen.

– Bygningen er ikke bebodd, men det er noen som har tatt tilhold der. En mann har kommet seg ut, sa operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Bilister ble oppfordret til å unngå å kjøre inn i området ved Carl Berner, mens Trondheimsveien ble sperret ved stedet

Årsaken til brannen er ikke kjent.

Les også

LES OGSÅ: Mandag ble en verneverdig villa på Skøyen i Oslo totalskadet i brann