Fire personer er fortsatt i arresten etter masseslagsmål på Bogerud

Fire unge personer som deltok i et masseslagsmål på Bogerud mandag kveld, sitter fortsatt i politiets arrest. Flere av dem er nå siktet for vold mot politiet.

Mange av ungdommene var svært aggressive og viste lite respekt for politiets tilstedeværelse. Dette bildet er tatt etter at situasjonen var under kontroll, og ungdommene på bildet er ikke blant de pågrepne.

Politioverbetjent Terje Bechmann Dahl, som leder etterforskningsseksjonen i Oslo politidistrikt, bekrefter overfor Aftenposten at det i løpet av onsdag ettermiddag vil bli tatt stilling til om noen av de pågrepne skal fremstilles for varetektsfengsling.

Opprinnelig ble ti personer pågrepet, men seks av dem er altså nå løslatt fra arresten.

– Av de pågrepne er en under 18 år, sa Bechmann Dahl til Aftenposten tirsdag ettermiddag. Denne personen er en av de seks som er løslatt.

Resten er i alderen 18 til midten av 20-årene, opplyser han.

Politiet rykket mandag kveld ut til Bogerud etter melding om slåsskamp og vifting med en machete.

Melding om machetevifting

Det var ved 21-tiden mandag politiet rykket ut etter melding om slåsskamp og vifting med en machete i nærheten av Bogerud T-banestasjon.

Klokken 21.15 opplyste operasjonssentralen hos politiet at patruljene på stedet hadde kontroll over situasjonen. Men det var først etter at ungdommene hadde truet politiet og utøvd vold mot flere tjenestemenn.

Situasjonen utviklet seg slik at politiet måtte legge folk i bakken og bruke batong for å holde andre ungdommer unna.

Etterforskningsleder Terje Bechmann Dahl i Oslo politidistrikt.

Siktet for en rekke lovbrudd

– Vi har nå siktet de ti for varierende grad av deltagelse i lovbrudd som å unnlate å etterkomme politiets pålegg, brudd på våpenloven, forulemping, trusler og vold mot politiet og brudd på krav om identifisering, sa Bechmann Dahl tirsdag formiddag.

– Hva har ungdommene sagt i avhør om bakgrunnen for slåsskampen mandag kveld?

– Vi er i full gang med avhørene, men vil ikke si noe om det som er kommet frem der før vi har full oversikt. Dette gjør vi også av hensyn til at vitner ikke skal bli påvirket, svarte politioverbetjenten.

Ingen av polititjenestemennene kom fysisk til skade i tumultene.

Macheten som ble nevnt av personen som meldte ifra om slåsskampen, er ikke funnet av politiet. Derimot gjorde tjenestemennene funn av et såkalt knokejern.