Gjørmebad i Tøyenparken: – Det kan bli noen morsomme episoder utover kvelden

Regnponchoer, støvler og gjørme. Velkommen til Øyafestivalens tredje dag.

En ekstra arm kommer godt med på festivaleområdet i Tøyenparken fredag kveld.
  • Julie Berg Melfald

Det har høljet ned store deler av dagen i hovedstaden, så et gjørmebad var nærmest å forvente i Tøyenparken. Det som møter festivaldeltagerne i inngangspartiet lever opp til begrepet og litt til.

Forhåpentligvis er ikke finskoene en del av festivalantrekket denne dagen. Gjørmen bedrer seg på selve festivalområdet, men på vei inn mot hovedscenen ser man folk holde i hverandre for å unngå et ublidt møte med det brune badet. Med prøvende skritt stavrer de seg opp og ned bakken på vei til Amfiet.

Atle Nordby og Kristin Furulund glemte støvlene og skled i bakken på vei opp mot hovedscenen. Humøret er det likevel ingenting å si på.

– Ikke forberedt oss godt nok

Atle Nordby og Kristin Furulund var to som mistet fotfestet på vei til hovedscenen. Uten støvler var det ikke så greit å komme seg opp gressbakken.

– Vi hadde nok ikke forberedt oss godt nok, nei. Vi skulle kanskje tatt litt mer hensyn til været, smiler Nordby og viser fram hånden som nå er dekket av gjørme.

– Jeg har jobbet som frivillig på Øya i mange år og da har det alltid vært så fint vær, så jeg kledde meg bare sånn jeg alltid gjør på festivalen, forklarer Furulund.

For å bøte på lite passende fottøy prøvde Nordby seg på en smule kreativ løsning. Plastposer rundt Converse-skoene gjorde han i hvert fall litt tørrere på beina, selv om fotfestet fortsatt var en utfordring.

– Man må jo være litt løsningsorientert. Det er festival, så da er alt lov, slår han fast.

De to vennene nekter imidlertid å la litt gjørme på klærne ødelegge humøret.

– Det er alltid veldig bra stemning på Øya, så dette blir bare gøy. Jeg gleder meg til resten av kvelden, sier Furulund.

Atle Nordby har festet poser rundt skoene for å slippe den verste gjørmen. Kristin Furulund har for lengst gitt opp å holde beina tørre.

– Mer gjørme enn forventet

På den stappfulle gressplenen foran Amfiet står de tre venninnene Anette Grytdal, Ellen Konstali og Marte Leinun Eide. De har også observert at ikke alle deres medfestivaldeltagere har sjekket værmeldingen.

– Det kan fort bli noen morsomme skliepisoder utover kvelden her, smiler sistnevnte.

Alle tre har forberedt seg og har på både allværsjakke og støvler.

– Vi visste det kom til å være noe gjørme, men det var mer enn forventet. I inngangspartiet var det helt grusomt, forteller Leinun Eide.

Sammen med de tre jentene er det ytterligere to i vennegjengen, men hos dem var det intet vanntett skotøy å finne. De ville følgelig ikke ha navnene i avisen, men hevder at joggesko fungerer greit så langt på det nå brune underlaget foran Amfiet.

Fra venstre: Ellen Konstali, Anette Grytdal og Marte Leinun Eide har forberedt seg godt og var iført støvler og regnjakker.

Majoriteten av festivaldeltagerne har imidlertid gått for stilen Aftenpostens journalist Halvor Hegtun ville kalt «praktikeren».

Småregn og sølete underlag til tross, festivalstemningen er god, mener jentene.

– Ingen krise

– Jeg synes egentlig det er litt bra at vi nå har fått en litt kald onsdag, sol på torsdag og regn nå i dag. Da får vi oppleve alle type festivalvær, sier Leinun Eide.

– Regnjakke og støvler er jo uansett veldig inn akkurat nå, så dette er absolutt ikke noe krise, legger Grytdal til.

Venninnene er Øya-veteraner og har vært her i flere år. De mener hemmeligheten til en vellykket festival er forberedelse.

– Forbereder man seg så går alt. Bare vi har på nok klær så koser vi oss uansett med venner og god musikk, sier Konstali.

Inngangspartiet til festivalen var uten tvil områdets største gjørmebad.