Oslo vil markere Oslos sentrum

Tusenvis av mennesker har gått forbi Oslos geografiske sentrum uten å legge merke til det. Nå ønsker kommunen ditt forslag til hvordan punktet skal markeres.

Ordfører Fabian Stang (H) var i fjor på tur til Oslos midtpunkt, ikke så langt fra Sognsvann. Nå ønsker Trond Enkerud i Bymiljøetaten å gjøre punktet mer synlig. I den forbindelse ønsker kommunen ditt forslag.

Har du et godt forslag til hvordan kommunen bør markere Oslos midtpunkt, så kan du sende inn ditt forslag til Bymiljøetaten og konkurrere om 15 000 kroner.

Les også

Dette er Oslo sentrum

Punktet ligger et kvarter unna parkeringsplassen ved Sognsvann i Nordmarka, rett ved Nedre Blanksjø. I dag er det bare et lite skilt som forteller at dette er Oslos egentlige sentrum. Nå vil kommunen ha det annerledes, og legger 300 000 kroner på bordet for å markere stedet. — Stedet ligger rett ved et av Norges mest besøkte turområder. Nå ønsker vi å markere det. Det er en gammel tradisjon å markere geografiske punkter i Norge. Alle kjenner jo til vardene på fjelltoppene, sier Trond Enkerud, seksjonssjef i Bymiljøetaten.

Les også

Hvor langt er det igjen, egentlig?

Nedre Blanksjø ligger 1,2 km nord for parkeringsplassen ved Sognsvann. Ved midtpunktet er det flotte oppholdsområder, vei, stier og skiløyper.— Vi tror at dette kan bli et fint turmål. Det er også ønskelig at markeringen skal ha en estetisk verdi og bidra til større opplevelse på turen, sier Enkerud.

Han er rask med å legge til at etaten ikke ønsker å legge føringer, og er åpen for det meste. Det er likevel ikke ønskelig med en bygning der. For øvrig setter også Markaloven grenser for hva som kan tillates på stedet.

- Vi er åpne for alt fra noe tradisjonelt til hypermoderne, men vi ser ikke for oss et bygg.

Og selv om kommunen har satt en grense på 300 000 kroner for å gjennomføre prosjektet, er det ikke helt utenkelig å gå over budsjettet.

— Vi kan strekke oss litt til hvis det kommer inn et genialt vinnerforslag, sier Enkerud.

Her finner du en Oslos sentrum uten eksos og travle folk. Nå vil kommunen markere stedet og vil ha inn forslag.