Oslo

Knivstukket mann utenfor livsfare, kvinne siktet for drapsforsøk

Mannen i midten av 20-årene som ble stukket i nakken med kniv på Høybråten i Oslo onsdag kveld, er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

En mann ble knivstukket på Høybråten i Oslo onsdag kveld. En kvinne er siktet for drapsforsøk. Her undersøker kriminalteknikere åstedet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • og NTB

– Han har vært til medisinsk behandling på Ullevål sykehus i natt. Politiet avhører ham i ettermiddag. Den siktede kvinnen ble pågrepet på stedet kort tid etter hendelsen. Hun er siktet for drapsforsøk og vil bli avhørt i løpet av dagen, sier Anne Alræk Solem, leder for seksjon for alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, til NTB.

I løpet av torsdagen vil en politiadvokat vurdere om kvinnen, som er norsk statsborger og også er i midten av 20-årene, skal fremstilles for varetekt. Hun vil også bli vurdert av helsepersonell.

– Det sentrale for oss nå er å få avhørt de to. Både for å høre hva som er foranledningen til knivstikkingen, og om det er en relasjon mellom dem. Vi har tatt beslag i en kniv som vi anser som sentral i handlingen, sier Solem.

Hun legger til at politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha sett det som skjedde utendørs i Folkvangveien på Høybråten.

– Vi har hatt en dialog med begge to, som gir litt forskjellige versjoner av hva som har skjedd, sa operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB sent onsdag kveld.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 20.28 onsdag kveld.

Les også

  1. Mann alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket av kvinne på Høybråten

Les mer om

  1. Vold
  2. Oslo