Oslo

Sterke reaksjoner på at Grünerløkkas meste kjente matbutikk stenger

Leserne er sinte og triste fordi grønnsakshandelen Sultan legger ned.

Slik så det en gang ut i hyllene hos Sultan Marked i krysset Helgesens Gate / Thorvald Meyers Gate. Nå er det slutt.
  • Charlotte Karlsen

Denne saken inneholdt opprinnelig et svar fra Frognerbygg. Vi har fjernet deler av det i påvente av å få kommentarer fra frukt— og grøntbutikken Sultan.

«Det var en gang at fruene strømmet fra Frogner til Grünerløkka for å kjøpe turnips og tomater. Den tiden er forbi. Hyllene er tomme. Det er kroken på døren hos Sultan.»

Slik skrev Osloby om stengingen av Sultan på Grünerløkka søndag. Frukt- og grøntbutikken på hjørnet av Helgesens gate og Thorvald Meyers gate har holdt til der i 24 år, men nå er det over.

– Vi hadde ingen annen mulighet enn å legge ned på grunn av høye leiepriser, sa daglig leder Erol Güven søndag.

Underskudd og rot før Sultan måtte stenge:

Les også

Milliongjeld, underskudd og rot i regnskapet hos Sultan

Hos Frognerbygg AS, som eier lokalet, ønsker de ikke å kommentere påstanden om at de har krevd høy husleie. Joachim Sandvold i eiendomsselskapet er ordknapp:

— Det er beklagelig at leietaker må legge ned driften.

– Den beste i byen

Søndagens sak vakte enormt engasjement. Butikken på Løkka var full – tross tomme hyller – og det samme var kommentarfeltene i sosiale medier:

«Har vært kunde helt siden de åpnet i 1993. Pleide å skravle med familien i timevis på kvelden, og når jeg hadde glemt lommeboken min, fikk jeg alltid lov å betale senere. Har mange gode minner over årene og det er vondt å vite at butikken må nå legges ned» , skriver en leser.

«Å nei, noe så dårlig! Og Sultan da, den beste i byen, og den som forsyner hele løkka med frukt og grønt!» , skriver en annen.

Facebooks nye funksjon som lar deg uttrykke sinnsstemning relatert til en hendelse, viser at folk er sinte og triste over å se Sultan sette kroken på døren. Det er kommet over 2600 kommentarer.

«Nitrist! Sultan, én av butikkene i byen som har bidratt til farge og mangfold, og som har vært med på å gi byen karakter og en identitet» , skriver en.

– Forbrukernes feil

Andre lesere presiserer at det er vi som forbrukere som styrer markedet.

«Trist eller ikke, så kan vi ikke forvente at eier vil subsidiere deres drift. Det er ikke eieren som driver prisene i været, men vi som gjør det mulig med vår adferd» , skriver en.

Andre svarer at kapitalismen er som idrettskonkurranser uten dopingregler.

  • Disse sparer miljøet og tjener småpenger på restematen: Oslo-restauranter selger restemat mat via mobilen
    Mange mener Grünerløkka som bydel er i ferd med å miste sin sjarm når selvstendige butikker «skvises» ut, og at tapet av Sultan er et tap for hele området.

Les også

  1. Grünerløkkas matbutikk nummer 1 legger ned

  2. Kjedene overtar kaffe-Oslo

  3. Mener kjedebutikker kan redde småbutikkene på Grünerløkka