Oslo

Bortført på åpen gate i Oslo

En 33 år gammel Oslo-mann ble lurt inn i en bil på Karl Johans gate natt til torsdag. En times tid senere hadde situasjonen utviklet seg til en kidnapping. Mannen kom seg unna først da bilen kjørte i grøfta i Nittedal.

  • Forf>
  • <forf>frode Sætran <

Den 33 år gamle mannen lot som om han ble skadet, da bilen havet i grøfta på riksvei 4 ved Rotnes i Nittedal. De tre gjerningsmennene valgte å la ham bli liggende igjen og stakk av til fots. 33-åringen har forklart politiet at han møtte de tre mennene på Karl Johan ved 02-tiden, natt til i går. De skal ha invitert ham på nachspiel, noe han sa ja til. Men etter at han hadde satt seg inn i bilen, en Mazda, begynte marerittet:

Ble ranet.

Først skal de tre mennene krevd at han bidro med 100 kroner i bensinpenger, deretter skal de ha truet ham til å ta ut penger fra en minibank, og til slutt ranet de ham for minibankkortet.Mannen forsøkte å komme seg ut av bilen, men skal ha blitt holdt tilbake. Bilen kjørte Trondheimsveien mot Grorud og fortsatte riksvei 4 mot Nittedal. Men ved Rotnes mistet føreren kontrollen over bilen og kjørte ut. Vitner som politiet har fått kontakt med, har forklart at de så tre menn som løp fra bilen, mens 33-åringen ble liggende igjen. Like etterpå fikk han hjelp fra beboere i området, og politiet ble varslet. I og med at forholdet startet i Oslo, er det Oslo politidistrikt som skal etterforske saken. Etterforskerne ved Sentrum politistasjon fikk 33-åringens forklaring samme natt. Det er etterforskningsavsnittet som har ansvaret for politivakten på Sentrum politistasjon, derfor var de godt orientert da den østeuropeiske eieren av bilen kom utpå dagen i går for å melde bilen stjålet.

Bileier pågrepet.

— Vi pågrep eieren på stedet. Hans forklaring stemte ikke overens med de opplysningene som ble gitt av fornærmede og det vi hadde innhentet av tekniske kunnskaper, sier politioverbetjent John Roger Lund.Mannen ble satt i arresten, og ble avhørt i formiddag. Politiet forberedte seg på å fremstille mannen for varetektsfengsling i ettermiddag. Nå jakter politiet på de to andre mennene som befant seg i bilen. Inntil i formiddag hadde politiet ikke kunnskap om deres identitet eller nasjonalitet, men også disse mennene har sannsynligvis østeuropeisk tilhørighet. Bilen er tauet inn for tekniske undersøkelser. Etter det Aftenposten Aften forstår, var det ikke tegn ved bilen som kunne antyde at den var stjålet.