Oslo

Fraråder bading på grunn av kloakkutslipp

Oslo kommune fraråder bading på de populære strendene i Hvervenbukta på grunn av et heller illeluktende utslipp.

Her frarådes det å bade på deler av stranden på grunn av kloakkutslipp, men det så tirsdag ettermiddag ikke ut til å skremme alle opp av vannet.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

– Toalettene gikk tett fordi det er noen pumper som ikke virket. Kummene ble overfylt og så rant det kloakk ut på stranden, forteller pressekontakt Monica T. Olsen i Bymiljøetaten til Aftenposten.

Det var store problemer med toalettanlegget i Hvervenbukta mandag. Det viste seg at pumpene som pumper opp til pumpestasjonen ikke virket. Det førte til at mye kloakk rant nedover stranden.

Det er satt opp skilt om at bading frarådes, og sanden på stranden vil bli skiftet ut onsdag morgen.

– Stranden er sperret av og vi fraråder inntil videre bading der. Det ble tatt en badevannsprøve i dag tidlig, og svaret på denne vil foreligge onsdag.

Toalettene er stengt og sanden på stranden vil bli skiftet ut onsdag morgen, skriver etaten i en pressemelding.

De kommunale skiltene om at bading frarådes virket ikke åpenbart ut til å skremme alle badende opp av vannet i det varme vannet.

Bildene fra vår fotograf på stedet viser tydelig at mange, både barn og voksne, fortsatte å bade der hvor kloakken hadde rent ut.

Naoual Madrane med barna Sarah Madrane Eriksen (9) og Rayan Madrane Eriksen (7) hadde akkurat rukket å hoppe ut i vannet da Aftenpostens fotograf gjorde dem oppmerksom på skiltingen og varslingen om kloakkutslippene.

– Dette var jeg ikke klar over. Det burde vært tydeligere skilting, noe som skilte seg ut. Jeg tenkte jo at skiltene informerte om viktigheten ved å holde avstand eller noe, sier Naoual Madrane.

– Da blir det ikke mer bading. Dette ble dagens bad, avslutter Madrane.

Ved 20-tiden, flere timer etter at Bymiljøetaten hadde slått fast at det hadde rent ut kloakk på stranden, ble det satt opp sperrebånd.

Les mer om

  1. Kloakk
  2. Bading
  3. Oslo kommune