Oslo

Lan Marie Berg tar selvkritikk for sen informasjon til bystyret

Byråd Lan Marie Berg (MDG) innrømmer at hun kunne ha informert bystyret i Oslo om budsjettsprekken tidligere. – Det er en lærdom jeg vil ta med meg, sier hun.

Samferdselsbyråd Lan Marie Berg risikerer å måtte gå av dersom det blir flertall for mistillitsforslaget fra Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB

  • NTB

– I lys av hvordan saken har utviklet seg, så ser jeg at det kunne vært klokt å be om at det hadde blitt innkalt til et lukket møte der jeg kunne ha gjort utvalgets medlemmer oppmerksomme på at denne saken var under arbeid og ville komme til bystyret om få uker. Det er en lærdom jeg vil ta med meg.

Det sa miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg under et møte i finansutvalget tirsdag ettermiddag.

Fremmet mistillitsforslag

Frp har fremmet et mistillitsforslag mot Berg. De mener hun brøt informasjonsplikten ved å ikke informere bystyret om kostnadsoverskridelser i arbeidet med Oslos nye vannforsyning på et tidligere tidspunkt.

20. mai ble det klart at Oslos nye reservevannløsning vil koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått.

Det er foreløpig ikke klart om Frp får med seg de øvrige partiene på mistilliten. Etter planen skal forslaget behandles i bystyret 16. juni.

Under møtet tirsdag ettermiddag sa Berg at det er ikke uvanlig at det oppstår utfordringer i store og små prosjekter, men at det var viktig å få saken grundig vurdert med ekstern kvalitetssikring.

– Da jeg mottok rapporten med Vannverkets vurderinger den 17. februar, der etaten ber om at bystyret øker kostnadsrammen med mer enn 3 milliarder, var det åpenbart for meg at den beslutningen var riktig, sa Berg.

Les også

  1. Slik blir andre del av Oslos gigantiske vannprosjekt

  2. Slik forsvarer byrådet milliardsprekken i vannprosjektet

  3. Milliardsprekk for flere Oslo-prosjekter

Les mer om

  1. Bystyret
  2. Oslo
  3. Lan Marie Nguyen Berg
  4. Oslo-nyheter
  5. Oslopolitikken