Lillomarka Arena bygges ut til flerbruksarena

Nå skal det bygges arena med blant annet asfalterte løyper for rulleski og ski.

Slik kan nye Lillomarka arena bli.

Byrådet foreslår å bygge ut Lillomarka Arena, som ligger i en nedlagt del av Huken pukkverk innenfor Grorud og hvor det en stund var planer om å arrangere skiskyting under OL i Oslo, til en flerbruksarena beregnet på breddeidrett.

Flerbruksarenaen skal være et helårs trenings— og konkurranseanlegg for langrenn, skiskyting og orientering.

Her skal det etableres skiløyper med inntil 9 meter bredde, og deler av løypenettet skal asfalteres slik at det kan brukes til rulleski i snøfrie perioder.

Helårsanlegg

Det skal også etableres et helårs skiskytteranlegg som kan lyssettes.

Lillomarka skiklubb forteller at dette er en etterlengtet avgjørelse.

— Dette blir spennende. Vi har hatt dette som ønske i så lang tid, nå ble drømmene utløst. Vi har gått med dette engasjementet i årevis, og det har tatt mye krefter. Nå føler vi at vi er på vei mot målet og at prosessen er kommet godt i gang. Det er vi veldig fornøyd med, sier leder Gudbrand Bakke i Lillomarka skiklubb.

Han tror arenaen kommer til å bli viktig for nærområdet.

— Dette blir en av de fineste arenaene i Oslo rent beliggenhetsmessig. Dette blir en kjempearena ikke bare for vår klubb, men også en viktig treningsarena for andre klubber i nærområdet i Groruddalen. Skoler og barnehager som i dag bruker arenaen på dagtid til utflukter vil ha stor glede og nytte av dette.

- Dette betyr alt for oss

De første tankene om idrettsarena i Lillomarka-området kom først rundt tusenårsskiftet, ifølge Bakke. Det endelige politiske vedtaket om utbyggingen skal tas i byrådet torsdag.

I forslaget skriver byrådet at anlegget planforslaget legger til rette for vil være et supplement til Holmenkollen, og en kjærkommen styrking av tilbud for både organiserte og uorganiserte idretts- og fritidsaktiviteter.

Her blir det trenings- og konkurranseanlegg for langrenn, orientering og hundesport. Det skal også legges til rette for skiskyting, BMX-sykling, diverse skileik med akebakke, halfpipe, skitrekk, terrenghoppbakke og annen aktivitet. Anlegget skal være åpent for alle.

— Det har vært en tålmodighetsprøve, men nå er det fryd og glede ut fra de signalene som kommer fra kommunen. De signalene vi får tyder på at dette er noe vi får til, sier Bakke.

Nå håper klubben på midler på 2016-budsjettet, slik at utbyggingen kan starte neste år.

— Det er mye følelser i dette, dette er noe vi har engasjert oss i årevis. Det er mange ildsjeler i klubben som har jobbet aktivt for dette.

Hva betyr det at man får på plass en flerbruksarena?

— Det betyr alt. Per i dag har vi ikke noe klubbhus, ikke noe samlingssted. Idrett handler mye om fellesskap, men vi har ikke noen lokaler for å møtes. Det vil være som å komme i en annen verden å ha noe for seg selv, bruke lokaler som ligger i arena-området. Å ha et hus hvor man kan ha utstyret sitt gjør det mye lettere å drive en klubb. Nå har vi heller ikke noe serveringssted, og må bygge opp et telt hver gang vi skal ha arrangementer i området, sier Bakke.

Mer trafikksikker rulleskitrasé

I den nye arenaen skal det etableres en asfalter rulleskitrasé. Det er klubben storfornøyd med.

— I Oslo finnes det bare en trafikksikker rulleskiløype i Kollen. Dette å få enda en arena for rulleski som er trafikksikker er alfa og omega for meg som leder. I Oslo er det fullt av skiløpere som må bruke gater og fortau til trening. Om man kan flytte noe av den trafikken inn i en arena blir det mye tryggere, spesielt for barn og unge. Dette vil bli en kjempesak for skiidretten, mener Bakke.