Oslo

Blå får ikke fornyet skjenkebevilling - må stenge på fredag

Etter nesten 20 år som et av Oslos mest populære utesteder og kulturscener må Blå sannsynligvis stenge dørene.

Blå må etter all sannsynlighet stenge dørene førstkommende fredag etter Næringsetatens varsel om at de ikke får fornyet skjenkebevillingen.
  • Julie Berg Melfald
    Julie Berg Melfald
    Journalist

Etter at Aftenposten først skrev om saken, kom det ny beskjed fra kommunen: Blå får forlenget bevillingen i tre måneder.


Tirsdag ettermiddag fikk klubben ved Akerselva forhåndsvarsel om at de ikke vil få fornyet skjenkebevillingen for nye fire år.

Fra og med fredag blir det derfor ingen alkoholservering på Blå, som er da den forrige perioden for tillatelse til å servere alkohol utløper.

Uten skjenkebevilling kan ikke stedet fortsette driften, bekrefter styreleder Kristine Pettersen.

Ordensproblemer?

Aftenposten har vært i kontakt med Næringsetaten i Oslo kommune. Etaten understreker at det ikke er et endelig vedtak og at Blå skal få komme med et tilsvar, hvor fristen er 14. juli.

Etter at klagen er behandlet vil en endelig beslutning tas. Når dette blir, vil ikke Næringsetaten uttale seg om.

Uansett kan ikke klubben servere alkohol frem til vedtaket er fattet.

– En del av begrunnelsen vi har fått av Næringsetaten, er at politiet har brukt økte ressurser på oss. At vi er et element i et område med mye ordensforstyrrelser. Dette skjønner vi ikke noe av. Det er noe vi har jobbet veldig mye med og hatt dialog med politet om. Ordensproblemene forsvinner ikke med at vi forsvinner, sier styreleder i Blå, Kristine Pettersen.

Styreleder i Blå, Kristine Pettersen, hasteinnkalte alle involverte på utestedet for å finne en løsning onsdag morgen.

Permitterer ansatte

Hun bekrefter at de ansatte mest sannsynlig blir permitert fra og med fredag, men varslet at utestedet vil kjempe hardt for å få kommunen til å snu.

– Vi er sjokkerte over denne avgjørelsen. Vi gjør alt vi kan for å få åpnet dørene igjen, sier Pettersen.

Styrelederen forteller at de senest i fjor var i dialog med politiet for å møte utfordringene rundt ordensproblemer i området. Der ble de enige om å ha lav terskel for å ta kontakt om det skulle oppstå bråk. Det forklarer den økte ressursbruken, mener Pettersen.

– Vi har vært en seriøs aktør i 18 år. Det er slik vi har overlevd i en tøff bransje. Vi har valgt å samarbeide tett med politiet og føler vi straffes for det nå.

Styret til selskapet samlet seg onsdag til strategimøte i sakens anledning, og daglig leder Eyvind Brox kommer med fly fra Frankrike i løpet av dagen.

Les også

  1. Her stenges utestedet etter razzia i Oslo sentrum

  2. Her stenges utestedet etter razzia i Oslo sentrum

  3. Disse utestedene mistet skjenkebevillingen i 2015