Oslo

Oslodugnad for Wikipedia

Nettleksikonet Wikipedia oppfordrer alle vitebegjærlige til å være med og oppgradere nettstedets osloseksjon denne uken.

Wikipedias osloartikkel er i dag ustrukturert og uoversiktlig, mener Knut Are Tvedt.
  • Forf>
  • <forf>anders Malkomsen <

Hver uke velger det brukerstyrte nettleksikonet Wikipedia ut én artikkel som emne for ukens dugnad. Formålet er å øke artikkelens kvalitet. Tidligere har både Egypt, Henrik Ibsen og Leger Uten Grenser blitt pusset opp til "anbefalt eller utmerket standard". Denne uken skal Oslo under kniven.— Målet er selvsagt en fullstendig dekning av hele Oslo kommune, med alle dens praktfulle bydeler, innbyggere og historie, forteller pressekontakt Chris Nyborg i Wikipedia.

Graver dypere

Statsviter Helge Høifødt er en av mange som allerede har bidratt. Han har redigert over tusen innlegg og blant annet skrevet om Birkelunden, Sofienberg kirke og sitt eget nabolag på St. Hanshaugen. Innsatsen har hverken gitt ham rikdom eller berømmelse.- Det handler først og fremst om gleden av å lære sammen med andre. På Wikipedia kan vi diskutere, og ved å utveksle kunnskaper kan vi ofte grave dypere enn fagbøkene, ivrer han.De ivrigste brukerne møtes jevnlig til sosial drodling og faglig drøfting.

Ikke bra nok

Aften ba Oslo byleksikons redaktør Knut Are Tvedt vurdere Wikipedias osloseksjon.- Dette er på mange måter en typisk Wikipedia-artikkel: ustrukturert og uoversiktlig. Den gir ikke noe godt inntrykk av Oslo og er nokså ubrukelig hvis man skal skaffe seg allmenn informasjon om byen. Alt i alt blir dette for svakt, lyder dommen. Chris Nyborg er langt på vei enig. Derfor håper han nå folk vil gripe feiekostene.- Folk kan jo skrive om sine egne områder! Lån lokalhistorie fra biblioteket, og spør eldre familiemedlemmer! Bla gjerne igjennom gamle fotoalbum. Folk har snart glemt at det fantes et Oslo før Plaza, oppfordrer han.Dugnadssesongen er i gang - igjen. Og som alle med dugnadserfaring vet: Ingen unnskyldning er god nok.