Oslo

Se Raymond Johansens elleville julebordsdans

Byrådslederen kopierer Hugh Grants dans i filmen Love Actually i en hilsen til Rådhusets julebord.

  • Olav Eggesvik
    Olav Eggesvik
    Journalist

Med flertall for budsjettet i havn blir det litt mer tid til andre ting enn bare politikk.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har vært på klimakonferanse i Mexico, men sendte en hilsen til bystyrets julebord fredag kveld.

Arrangør og kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) sier videoen ble godt mottatt.

– Først med hakeslepp, og så stor applaus i salen. Jeg tror mange synes det var gøy at byens øverste leder byr litt på seg selv. Dette var et av mange høydepunkt gjennom kvelden, og kanskje det som var den største overraskelsen, skriver hun i en SMS til Aftenposten dagen derpå.

PS! Aftenposten har byttet ut deler av originalmusikken i gjengivelsen av videoen på grunn av opphavsrettigheter.

«Oslove Actually»

I videoen, som i utgangspunktet var laget som en intern hilsen til rådhusets julebord, kan man se byrådslederen danse til The Pointer Sisters` «Jump» gjennom rådhuset, med tydelige referanser til filmen Love Actually, som var temaet for årets julebord. I filmen danser Hugh Grant som britisk statsminister rundt i Downing Street nummer 10.

  • Får Jan Bøhler konkurranse av Raymond Johansen som Arbeiderpartiets musikkvideokonge? Her synger Bøhler julen inn i stortingets vandrehall

En Facebook-video fra varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap) viser at filmen tilsynelatende ble tatt godt imot av bystyrets og byrådets representanter på julebordet.

Finansbyråd med spesielt ansvar for reinsdyrunderholdning

Gunaratnam har også lagt ut en video av byrådets julebordkor, der byrådene har kledd seg opp i nissekostymer. De fremførte en sang fra filmen.

Finansbyråd Robert Steen (Ap) stiller for anledningen med reinsdyrgevir og reinsdyrnese.

– Dette har gått veldig fint. Jeg er mest glad for at Robert Steen tok med seg reinsdyrnesen sin i dag, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) i videoen.

– Dette var bra! Dette var utrolig gøy! Nå har jeg sunget Love Actually på Rådhuset, det trodde jeg aldri skulle skje, sier næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) til varaordføreren etter opptredenen.

Hvilken versjon liker du best? Raymond Johansen eller Hugh Grant? Her kan du sammenligne med originalen.

Dette er en av de mer humoristiske artiklene vi har publisert om Oslopolitikken i år. Her er noen litt mer seriøse saker vi har skrevet.

Les mer om

  1. Oslopolitikken
  2. Byrådet (Oslo)
  3. Raymond Johansen