Oslo

Mann i 30-årene død av stikkskader i Oslo – ingen pågrepet

Politiet i Oslo har startet drapsetterforskning etter at en mann i 30-årene som ble påført stikkskader i brystet, døde. Ingen er pågrepet i saken.

En person er funnet død i Oslo onsdag morgen med knivskader.
  • Vilde Bratland Hansen
    Journalist
  • NTB

Personen ble funnet død i Københavngata, som ligger på Grünerløkka . Politiet ble varslet klokken 2.45 natt til onsdag.

Ifølge politiet ble mannen knivstukket utenfor Anker Apartments. Politiet rykket ut til stedet. Der var ambulansetjenesten allerede i gang med livreddende førstehjelp da politiet ankom.

Personen døde senere på sykehus. Avdøde er en mann i 30 årene. Gjerningspersonen skal ha forlatt stedet kort tid etter hendelsen.

– Vi er i en startfase av etterforskningsarbeidet. Det tar tid før vi kan dele flere opplysninger, sa kriminalleder i Oslo politidistrikt, Trine Jorkjen, til Aftenposten onsdag formidag.

Jorkjen vil ikke si om de har kontroll på stikkvåpenet eller om politiet har en mistenkt i saken. Saken etterforskes som drap. Foreløpig er ingen pågrepet.

– Belastet område

På morgenen jobbet tre krimteknikere utenfor hovedinngangen til Anker apartments, et bygg for kort- og langstidsleie på 10 etasjer. Hvem som helst kan leie i 1.-4. etasje. Resterende hybler er studentboliger.

Aftenposten har snakket med en student som bor i Anker-bygget.

Hun fikk ikke med seg hva som skjedde utenfor bygningen men sier at hun ofte opplever det som utrygt å gå inn og ut der.

– Det henger ofte ungdomsgjenger utenfor inngangen, sier hun.

En annen mann som leier en leilighet i bygget, har heller ikke hørt eller sett noe i løpet av natten. Men han sier at det er et tungt og belastet miljø som oppholder seg i området:

– Det er en del narkotikalangere der.

Politiet sier de er i en tidlig fase av etterforskningen og det er for tidlig å gå nærmere inn på bakgrunn og motiv for hendelsen, eller relasjon mellom avdøde og gjerningspersonen eller - personer.

Ut fra de opplysningene politiet er kjent med pr. nå mener de det ikke er grunn til å tro at det er fare for andre. Politiet ber om tips fra folk som vet noe eller har sett noe.

Personen ble funnet død i Københavngata på Grünerløkka.

Les mer om

  1. Drap
  2. Politiet
  3. Oslo
  4. Grünerløkka