Oslo

Stenger elsparkesyklene i Oslo fra klokken 23

  • Linn Bånrud

Elsparkesyklene i Oslo blir stengt fra klokken 23 til 05 fra månedsskiftet august/september. Antallet sykler blir også nedskalert til 8000 totalt i byen.

I sakens høringsnotat beregnet kommunen at det vil bli 30.000 elsparkesykler i Oslo i sommer.

Byrådsleder Raymond Johansen (bildet) sier at byrådet i Oslo tar grep, fordi selskapene som leier ut elsparkesykler, ikke greier på gjøre jobben selv. Johansen er opptatt av at spørreundersøkelser viser at mange folk er redde på grunn av elsparkesyklene.

Byrådslederens uttalelser vekker skarpe reaksjoner fra utleieselskapene. Disse mener byrådet har opptrådt arrogant og bidratt til å skape kaos i Oslo.

Overleger ved Ullevål sykehus og skadelegevakten i Oslo etterlyste nylig at elsparkesyklene burde nattestenges fra klokken 23 til 05. Bakgrunnen var de mange alvorlige skadene. De sa at antallet skader er blitt en belastning for helsevesenet.

Skadetallet har også vært høyest mellom kl. 23 og midnatt. Kommunens opprinnelige forslag gikk ut på å stenge fra klokken 01 til 05. Nå har den altså fulgt legenes oppfordring.

Les også

  1. Raymond Johansen i full ordkrig om nye sparkesykkel-regler. Utleieselskaper slår tilbake.

  2. Parkerer elsparkesyklene fra klokken 23 i Oslo

  3. Svært mange ulykker med elsparkesykkel. 421 skader i juni, mer enn dobling fra i fjor.

  4. Byrådet åpner for enda strengere elsparkesykkel-regler på natten. Men reguleringene kommer først til høsten.

  5. Skadene etter elsparkesykkel-ulykker øker flere steder i landet. Men selskapene innfører helt ulike tiltak i de forskjellige byene.

  6. Bymiljøetaten er oversvømmet av henvendelser om ny elsparkesykkel-forskrift: – Aldri opplevd så stor pågang

Les mer om

  1. Oppsummert-type