Politiaksjon i Oslo sentrum – lette etter tre personer

Politiet rykket onsdag ettermiddag ut til Glasmagasinet i Oslo sentrum med skjold og våpen etter meldinger om en utagerende mann.

Politiet rykket ut etter meldinger om en utagerende mann inne på det tradisjonsrike kjøpesenteret Glasmagasinet i Oslo sentrum onsdag ettermiddag.

Politiet fikk melding om en utagerende person inne på Glasmagasinet i Oslo onsdag ettermiddag. Det viste seg å være tre menn.

– Vi hadde varierende meldinger inn til oss, men vi kunne tro at den ene kanskje var i besittelse av et våpen. Da trøkket vi på med verneutstyr og våpen, sier innsatsleder Tonje Brandrud.

Hadde muligens pistol

– Den ene hadde muligens en pistol, men hadde ikke den fremme. De var muligens litt ufine, men det var ikke noe vold involvert.

Branderud legger til at ingen er skadet, og at det ikke var en trusselsituasjon. Hendelsen skal ha skjedd i interiør- og smykkebutikken på hjørnet i første etasje av bygningen. Politiet foretok et massivt søk i området, men hadde onsdag kveld ikke pågrepet noen.

Det var mye politi og Securitas-vakter utenfor Glasmagasinet onsdag.

Feil mann ble anholdt

Aftenpostens reporter forteller at en mann ble anholdt av bevæpnede politistyrker i Grensen kort tid etter.

– Vi fikk melding om en mann som sparket i søppelkasser inne i butikken og oppførte seg utagerende og ubehagelig, forteller operasjonsleder Guro Sandnes.

Men han hadde ikke noe med denne saken å gjøre.

– Nå jobber vi med å innhente video, snakke med vitner og få et bredere bilde av det som har skjedd, sier innsatsleder Tonje Brandrud.

– Vi opprettholder søket i bybildet for å se om vi finner noen som passer med beskrivelsen. Vi leter etter alle tre, men én er viktigere enn de andre. Vi ønsker å ha kontroll på ham, hvis han skulle være i besittelse av et våpen.