Nye togproblemer onsdag morgen: Strømutfall, signalfeil og jordfeil rammer trafikken

Flere lokaltog er onsdag innstilt eller forsinket på grunn av strømproblemer og signalfeil. Ved 08.30-tiden var det helt stengt for togtrafikk vestover fra Oslo. Nå skal feilen som forårsaket stansen, være rettet opp.

I 08.30-tiden ble passasjerer på tog ved Sandvika bedt om å bruken annen transport for å komme seg videre. Årsaken var at strekningen videre var stengt for togtrafikk.

Onsdag morgen var det full stans på Askerbanen og Drammenbanen på grunn av en jordfeil ved Skøyen, og signalfeil på strekningen Stabekk – Lysaker, ifølge Bane Nor på Twitter.

Halv ti var jordfeilen på Skøyen rettet, ifølge Bane Nor. Litt over halv elleve var også signalfeilen mellom Stabekk og Lysaker rettet opp.

– Men det vil fortsatt være forsinkelser og innstillinger frem til vi er i normal trafikk, skriver selskapet på Twitter.

Det oppsto problemer med en sporveksel, og flere tusen togpassasjerer ble rammet av problemene. Ved 08.30-tiden fikk passasjerene på Lillehammer-toget R10, flytogene og lokaltogene beskjed om at togtrafikken var stanset.

– Hele Lysaker stasjon er stengt. Vi kommer ikke videre med det første, sa togføreren på et stappfullt Lillehammer-tog som sto fast ved Sandvika.

– Bruk alternativ transport

– Bruk annen transport om du kan, var rådet til Flytogets og Vys kunder i Sandvika.

08.57 meldte Bane Nor at det var busser på vei til Skøyen, og at det ville gå buss for tog på de gjeldende strekningene inntil feilen er rettet.

Det meldes også om fortsatte forsinkelser og innstillinger på strekningen Stabekk – Lysaker. Det kjøres alternativ transport for innstilte tog, og 16 busser kjører mellom Sandvika, Skøyen og Oslo S, melder NTB. Det er også satt opp taxi på L1 mellom Lysaker og Sandvika, og på L2 og L21 mellom Lysaker og Stabekk, ifølge Vy.

Les også

Togtrøbbel på grunn av signalfeil på Drammenbanen og Østfoldbanen

Strømproblem fikset, så ble det signalfeil og jordfeil

Togtrafikken hadde store problemer i Oslo-området onsdag morgen. Først, ved 5.30-tiden, ble det meldt om at tog til og fra Moss, Ski, Rakkestad, Lillestrøm og Asker ble berørt av strømproblemene på en kjøreledning ved togparkeringstomten på Filipstad. Noen tog ble innstilt, og ved syvtiden var strømproblemene fikset.

– Strømfeilen som har skjedd i dag, har ingen sammenheng med hendelsene mandag og tirsdag, sa pressevakt Randi Folke-Olsen i Bane Nor til Aftenposten klokken 06.45 onsdag morgen.

Hun forklarte at det fortsatt kunne være noen innstillinger og forsinkelser inntil togene er i normal drift igjen.

06.13 meldte Bane Nor at selv om folkene deres hadde funnet feilen, må onsdagens reisende på Askerbanen og Drammenbanen fremdeles avfinne seg med følgene av problemene.

Så, rundt 06.50 onsdag morgen, meldte Bane Nor at det – i tillegg til strømfeilen på Filipstad – igjen var signalfeil mellom Stabekk og Lysaker. Strekningen var også tirsdag rammet av signalfeil.

Klokken 08.27 kom meldingen om nok en feil: Denne gang ble det jordfeil ved Skøyen, slik at trafikken ble stengt.

Tredje dag med signalfeil

– Det er altså signalfeil for tredje dag på rad?

– Ja, vi kan bare bekrefte det. Vi har hatt mye feil, og det er ikke samme feil hver dag. Da er det vanskelig å verge seg mot det. Men vi har flinke folk som er ute og gjør sitt beste for å rette opp, sier Randi Folke-Olsen til Aftenposten.

Hun informerer om at noen lokaltog også på Østfoldbanen er rammet av signalfeilen.

Les også

Signalfeil ga togtrøbbel mellom Oslo og Eidsvoll

Store problemer på Østlandet i august og september

Onsdag er tredje dag denne uken med togproblemer i Oslo-området. Strekningen mellom Oslo og Eidsvoll var rammet mandag, mens det var forsinkelser på Østfoldbanen, og forsinkelser og innstillinger på toget mellom Stabekk og Lysaker på Drammenbanen tirsdag.

Togtrafikken har vært preget av store problemer på Østlandet i August og september. I løpet av to uker i august ble 2000 tog innstilt, til tross for at togtrafikken var stengt i seks uker i sommer, for at Bane Nor skulle oppgradere infrastrukturen.