Twitter-storm mot brannvesenet etter fyrverkeri i Oslo

«Takk for nok en kveld og natt med livredde dyr». Det var en av over 100 reaksjoner fra sinte mennesker på Twitter til brannvesenet i Oslo etter fyrverkeriet torsdag kveld.

  • Hans O. Torgersen

110-sentralen for Oslo, Asker og Bærum sendte klokken 21.30 ut en Twitter-melding der man fortalte om fyrverkeriet som skulle avfyres senere på kvelden:

«På Søndre Akershus kaia skal det være et stort arrangement i kveld. I den forbindelse avfyres det et meget stort fyrverkeri. Dette skjer fra kl. 2240 til 2250. Alt er godkjent.»

Litt over klokken 22.30 gikk de første rakettene av og deretter smalt det i ett i ca. ti minutter. Deretter fulgte det som kanskje kan kalles en storm på Twitter-kontoen til 110-sentralen. Det er svært uvanlig med langt over 100 svar på deres meldinger.

  • «Helt seriøst. Bor på Kiellands plass, og det høres ut som det fyres opp i parken bak her. Hvorfor gi tillatelse til dette?»
  • «Jeg har eksamen i morgen og blir vekket til dette IGJEN. Hunden er fortsatt like redd fyrverkeri i dag som i går og passet ikke så bra etter å ha brukt hele dagen på å roe han ned etter tordenen heller:)»

Torsdagens fyrverkeri i forbindelse med avslutningsfesten til NOR-Shipping 2019 kom dagen etter at skipsreder John Fredriksen feiret sin 75-års dag på en restaurant på Aker brygge, med påfølgende fyrverkeri, ifølge Dagens Næringsliv.

– Det ble søkt om tillatelse om avbrenning av fyrverkeri fra det pyrotekniske firmaet North Star Fireworks på vegne av et event på restaurant Ling Ling, sa branninspektør Sigurd Folgerød Dalen til Dagens Næringsliv.

Ifølge DN er Fredriksen verdens rikeste nordmann med over 100 milliarder kroner i formue. Han har kypriotisk statsborgerskap, men er til vanlig bosatt i London.

  • «Takk skal dere faen meg ha! Dette satte valpen min stor pris på.»
  • «Fryktelig unødvendig, både økonomisk og miljømessig.»

På 110-sentralen satt vaktkommandør Morten Grimstad. Han forstår at noen reagerer, men forteller at det ikke er brannvesenet som godkjenner fyrverkeri.

– Vi bare ser etter at det tekniske er i orden og at oppskytingen skjer på en ansvarsfull måte. Det er ikke vi som gir tillatelsene. Vi tenker ikke på støy og slikt, det er det andre som tar seg av, sier Grimstad til Aftenposten.