Selger bolig med ballerinaer og yogamenn

Må det en yogatrenende mann til for å selge bolig? - Vi har jo sett slike annonser sporadisk de siste årene, men jeg tror fortsatt boligannonser som krysser over i performancekunst er kuriosa, snarere enn den nye normen, sier trendanalytiker.
afp000579998-PNyo5bNH_N.jpg
afp000579990-fK_DZKIwgW.jpg
afp000579992-MRmpbZQadX.jpg
afp000580000-YjnnNcbKv_.jpg
afp000579996-StKD0F5AhL.jpg
  • Kuriosa snarere enn ny norm, mener kritiker.

En yogatrenende mann på rosa matte. En tåspissdansende ballerina. En egen kjemilab hjemme. Meglerhuset boa har også tidligere profilert seg med uvanlige boligannonser, og denne gangen har de dessuten benyttet modeller og iscenesatt ulike situasjoner i en bygård som skal selges på Kampen.

Ansvarlig megler Tommy Friestad sier at de har hatt suksess med kreative boligannonser tidligere og at det er derfor de fortsetter med samme konsept.

Han avviser at annonsen er uttrykk for desperasjon i et dårlig marked.

— Nei, for vi har gjort dette helt siden 2006 da vi startet. Vi mener generelt at meglerne må jobbe mer, og at verdien av en ekstra budgiver er veldig stor. Det har alltid vært viktig for oss å lage en presentasjon som treffer riktig. Det er ikke mindre viktig når markedet er noe tregere, sier han.

- Kuriosa

Kristin Undheim er trendanalytiker og høyskolelektor ved Markedshøyskolen. Hun er ikke umiddelbart imponert eller overbevist om at dette er den beste veien å gå for å selge bolig. Annonsen skiller seg ut, men hun stiller spørsmål ved om den likevel representerer en bedre måte å selge boliger på enn hva man får til med mer tradisjonelle presentasjonsgrep.

- Vi har jo sett slike annonser sporadisk de siste årene, men jeg tror fortsatt boligannonser som krysser over i performancekunst er kuriosa, snarere enn den nye normen, sier Undheim.

Som en enkeltkampanje, eller et stunt, kan stoppeffekten i en slik annonse være stor, men det er ikke dermed sagt at den forteller noe om hvordan boligannonser er i ferd med å utvikle seg, påpeker hun.

Applauderer

Gorm Kunøe, førstelektor ved BI, med salg og markedsføring av boliger som spesialfelt, ler begeistret når han ser annonsen.

— Dette er ikke nytt, men det er sjelden sett. Om ditt neste spørsmål er om vi vil se mer av det, så er svaret mitt ja, svarer Kunøe, og legger til:

- Hadde jeg ikke sittet med telefonen i hendene, så ville du hørt meg klappe, sier han.

Kunøe tror mange vil steile når de ser at huset er rosa og ligger inneklemt mellom flere andre bygg. Da må markedsføringen være utradisjonell for å få de riktige folkene inn på visning, mener han.

— Vi er i en situasjon med mange hus til salgs og folk som prøver å snakke markedet ned. Man må prøve å få solgt, og da må det være noe litt ekstra. Man må kunne se de mulighetene som er, sier han.