Oslo

Ønsker flere innvandrere

Byrådsleder Erling Lae mener Oslo bør ta imot flere innvandrere. SVs Kari Pahle synes derimot at antallet må holdes i sjakk.

 • Forf>
 • <forf>hanne W. Lier <

Politikernes holdninger kommer frem i en undersøkelse Dagsavisen har gjort blant Oslo-toppene. Flere har spådd at innvandring vil være et av de viktigste spørsmålene før høstens kommunevalg. På spørsmål om hvordan byen bør utvikle seg i forhold til andelen innvandrere, svarer altså de to listetoppene stikk motsatt.— Vi har plass til flere innvandrere, sier Erling Lae.Han understreker at det store flertallet av innvandrere i Oslo er lovlydige borgere, og mener at hovedstaden tåler langt flere innbyggere med røtter i andre land.- Alle undersøkelser viser at fordi byen er så sammensatt som den er, så er fremmedfrykten mindre i Oslo, sier byrådslederen.

Hver tredje elev

I dag utgjør minoritetsbefolkningen i Oslo mellom 15 og 20 prosent av innbyggerne. I Oslo-skolen har nesten hver tredje elev også bakgrunn fra et annet land enn Norge.Det mener SVs byrådslederkandidat Kari Pahle er en god miks.- Det er greit med omtrent det samme antallet som i dag. Den balansen vi har i dag bør vi holde på. Med stor tilstrømning av flere innvandrere vil det kunne være vanskelig, sier hun.SV-lederen mener det er viktig at byen klarer å skaffe dem som kommer jobb og bolig.- Det er allerede mange som faller utenfor, sier hun.Svært mange som får innvilget asyl i Norge, blir bosatt andre steder i landet, men velger så å flytte til Oslo. De to partitoppene er også uenige om hvordan hovedstaden skal forholde seg til denne problemstillingen.Mens Pahle mener det er viktig at flere av disse oppfordres til å bli boende rundt om i distriktene, sier Lae:- En statsborger i Norge skal få kunne bo hvor vedkommende vil. Det ville jo være sensasjonelt om Oslo skulle begrense innvandringen til kommunen.

Relevante artikler

 1. OSLO

  Innvandring redder Oslo fra eldrebølgen

 2. NORGE

  Fire av fem mener innvandrere opplever diskriminering i Norge

 3. NORGE

  Tok egentlig innvandrerne jobbene til nordmenn fra lavere sosiale lag? Forskerne er ikke i tvil.

 4. KRONIKK

  Omfattende rapport: Nordmenn er splittet om innvandring — og skeptiske til integreringen

 5. NORGE

  Når blir vi 6 millioner innbyggere i Norge? SSB svarer klokken 10.

 6. OSLO

  Dette er Oslos raskest voksende innvandrergruppe