Oslo

Veireno-sjefen har slått selskapet konkurs

13.20 i dag ble et kapittel sluttført. Da leverte Veireno konkursbegjæringen til Follo tingrett.

I dag leverer Veireno-eier Jonny Enger inn konkursbegjæringen. Dermed er det satt en foreløpig slutt på den historien.
  • Stein Erik Kirkebøen
  • NTB

Sist uke varslet Veireno Oslo kommune: Kassen er tom, selskapet hadde ikke penger til å betale arbeiderne lønn på lønningsdagen, som var mandag, og at de ville slå seg konkurs.

Byrådet bestemte seg i løpet av helgen, og fortalte på en pressekonferanse søndag kveld at det ville overta Veirenos operasjon. Frem til valget i 2019 skal søppelinnhentingen skje i kommunal regi.

Tirsdag formiddag bekrefter Enger at begjæringen blir levert i løpet av dagen.

Les også

Byrådslederen møtte tidligere Veireno-ansatte: - Vi er avhengige av dere

Hva tenker han om at prosjektet falt i grus etter fire og en halv måneders knallhard kamp på mange fronter?

– Jeg vil ikke kommentere noe rundt dette nå, nå gjelder det å komme seg videre, sier Enger som lover å komme tilbake med sitt syn på det som har skjedd, men ikke ennå.

  • Politikerne krangler mens Oslos innbyggere får regningen for søppelkaoset til neste år.

Follo tingrett opplyser at konkursbegjæringen ble levert inn klokken 13.20 i dag, tirsdag. Konkursforretning blir åpnet og partner Leif Petter Madsen ved advokatfirmaet Wikborg Rein er oppnevnt som bobestyrer. Han har de siste 20 årene vært bobestyrer for en rekke store konkurser.

Bobestyreren opplyser til NRK at han allerede har snakket med Enger.

– I løpet av morgendagen skal vi gjennomgå virksomheten. Da drar vi ut til Enebakk og får den bistanden vi trenger derfra. Etter det vil jeg gå inn i de kontraktene som har foreligget, for å se hvordan man skal forholde seg til dem videre, sa Madsen tirsdag ettermiddag.

Søndag ble det klart at Oslo kommune hever kontrakten med Veireno og overtar ansvaret for søppelinnsamlingen.

I sluttavtalen mellom Oslo kommune og Veireno kommer det frem at selskapet har 4,4 millioner kroner i gjeld til kreditorer, i tillegg til at selskapet skylder Oslo kommune 3,7 millioner i dagmulkt og ekstrakostnader.

Ifølge DN ble det tatt ut 11,2 millioner kroner i utbytte og konsernbidrag fra Veireno kort tid før avtalen med Oslo startet opp i oktober 2016.

Les mer om

  1. Søppelkaos
  2. Konkurs
  3. Oslo