Underkjølt regn på Østlandet – politiet advarer om svært glatte veier

Oslo-politiet ber bilistene om å kjøre «særdeles forsiktig» og vurdere om de i det hele tatt må reise ut.

En trailer kjørte onsdag av E6 ved Siggerud. Det er svært glatt på stedet. Traileren havnet utenfor veien ved Assurtjernkrysset.

I 14.20-tiden melder Oslo-politiet at de allerede har fått flere meldinger om trafikkuhell som følge av underkjølt regn i Oslo-området.

– Vi har fått meldinger om at det er spesielt glatt i sentrumsgatene der det er brostein, forteller operasjonsleder ved Oslo-politiet.

De ber bilister som ferdes på veiene 2. juledag, om å kjøre «særdeles forsiktig» og holde god avstand.

– Folk må vurdere om de i det hele tatt må ut og kjøre når det er så vanskelige forhold der ute, fortsetter operasjonslederen.

Politiet er i kontakt med veitrafikksentralen når de får meldinger om at det er glatt, slik at Veivesenet kan strø og salte.

Ifølge Yr.no vil faren være over rundt kl. 19.

De vanskelige veiforholdene var trolig også grunnen til at en bil havnet i T-banesporet ved Røa. Det førte til at linje 2 mellom Røa og Østerås ble stengt i en kort periode onsdag ettermiddag. Rett før fem onsdag ettermiddag meldte politiet at T-banetraffikken går nesten som normalt, og at de var ferdige på stedet.

Regn og kulde sørger for vanskelige veiforhold flere steder på Østlandet. I Oslo havnet en bil i T-banesporet ved Røa.

Glatt flere steder på Østlandet

Det er ikke bare Oslo som plages av regn og vanskelige veiforhold andre juledag. Også andre steder på Østlandet advarer politiet om svært vanskelige forhold.

På E6 ved Siggerud har en trailer kjørt av veien ved Siggerud. Ingen personer ble skadet da traileren kjørte ut av veien ved Assurtjernkrysset.

Litt før kl. 16 melder Politiet i Øst om en ny trafikkulykke ved Siggerud. Da hadde en bil med seks personer kjært av veien ved Brufjellveien 6. Ingen ble fastklemt og alle kom seg ut av bilen.

Tre kvarter tidligere meldte NRK Trafikk på Twitter at det begynner å bli glatt mange steder ved Follo, Romerike og Østfold. Der er strøbilene ute.

På E16 ved Ådal i Buskerud kolliderte tre biler i en trailer. Nødetatene rykket ut og luftambulanse ble sendt til stedet der fem personer ble skadet.

Den første bilen traff traileren. De to andre kjørte inn i den andre bilen etterpå, forteller operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til Dagbladet.

Ifølge Sør-Øst Politidistrikt ble ingen kritisk skadet. Her advarer politiet om at det er meget glatt på stedet. Tidligere onsdag advarte Vegtrafikksentralen sør om fare for glatte veier flere steder i øvre Buskerud.

Også Politiet i Innlandet melder om vanskelige kjøreforhold i sitt distrikt. Her er det også underkjølt regn som er årsaken. Flere biler har havnet i grøften uten personskader, og politiet ber bilister kjøre etter forholdene.

Saken oppdateres.