Oslo

Stor kokkemangel i Oslo: – Yrket har fått et ufortjent dårlig rykte

Bare i fjor dukket det opp rundt 50 nye restauranter i Oslo, men det er et problem: Det er for få kokker.

Tre av kokkene på restauranten Katla i Oslo, Andreas Monclair (34), Ivy Angela Solheim (21) og Klint Andreas Snoken Kvamme (30), er i full gang med å forberede råvarene før kveldens første gjester ankommer om et par timer.
  • Maria T. Pettrém
    Maria T. Pettrém
    Journalist

Oslo flommer over av nye spisesteder og har siste årene utviklet seg til et eldorado for folk som er glad i god restaurantmat. I fjor ble det startet opp rundt nye 50 restauranter i Oslo. Likevel står restaurant- og serveringsbransjen overfor et stort problem: Det finnes altfor få fagutdannede kokker her i landet.

– Det er veldig vanskelig å finne nok kvalifiserte folk til kjøkkenet. Mangelen på kokker er en stor utfordring, sier Ole Johan Tollefsen.

Les hele saken med abonnement