Oslo

Stor politiutrykning etter slagsmål på Tveita-senteret i Oslo

Politiet sendte helikopteret til værs og mange patruljer til Tveita etter varsel om ungdomsslagsmål. Mellom åtte og ti personer ble anholdt, de fleste av dem rundt 15 år gamle.

Her føres en av de anholdte ungdommene inn i en politibil rett ved Tveita-senteret.
  • Thomas Olsen
    Journalist

Søndag kveld fikk Oslo-politiet igjen inn melding om vold mellom ungdommer, denne gang ved Tveita-senteret.

Like etter klokken 18.30 observerte flere et slagsmål mellom ungdommer rett ved senteret. Da politiet dukket opp med mange patruljer, løp ungdommene fra stedet. Med politihelikopteret over området, ble mange av de involverte innhentet av politiet.

  • Natteravnene stopper patruljering i Oslo-bydel etter hendelser: Politiet vil nå vurdere om det er trygt for Natteravnene å patruljere på Vestli og Stovner.
Politihelikopteret hang over Tveita mens patruljene sirklet inn de involverte ungdommene. Her fra Nåkkves vei.

Unge voldsutøvere

I Nåkkves vei ble to personer anholdt. Like etter ble åtte stykker tatt i Erlends vei, 500 meter nordvest for Tveita-senteret. Alle skal være mindreårige.

– Vi fikk melding om slåssing ved Tveita-senteret med ganske mange ungdommer. Da vi kommer til stedet, er det spredning i alle retninger. Nå har vi klart å fange inn folk som har vært involvert, sier politiets innsatsleder, Lars Kostveit til Aftenposten.

Ikke sammenheng med Vestli-skyting

Han opplyser at slagsmålet på Tveita har trolig ikke sammenheng med skytingen på Vestli lørdag eller skytingen på Holmlia tidligere denne uken.

– Det er ulike miljøer. De åtte – ti som er anholdt her, er rundt 15 år gamle. De vil få spesiell oppfølgning nå, foreldre vil blir kontaktet og barnevernsvakten er koblet inn, forteller Kostveit.

Politiet tok beslag i flere slagvåpen, blant annet en batong. Ingen av de involverte ungdommene skal ha blitt skadet.

Les mer om

  1. Oslo