Oslo

Vitneopplysninger: Skolebrannen kan være påsatt

Politiet i Oslo får fredag bistand av brannhunder fra Kripos på Toppåsen skole onsdag, der gymsalen brant ned til grunnen og deler av administrasjonsbygget ble totalskadet.

Bildet av lekende barn var noe av det som ble stående igjen etter brannen på Toppåsen skole onsdag.
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

Sentralt for politiet i innledningen av etterforskningen er opplysninger fra vitner som førte til at noen ungdommer ble avhørt onsdag kveld.

– Det er noen ungdommer som er anholdt og tatt med inn for avhør. I tillegg har vi foretatt avhør av vitner og vi fortsetter arbeidet med det, sier politiadvokat Bente Vengstad til Aftenposten.

  • Bakgrunn: Kraftig brann på Toppåsen skole i Oslo – gymsalen er totalskadet

Hun understreker av etterforskningen av skolebrannen mellom Holmlia og Prinsdalen sør i Oslo er i en innledende fase og at det ikke er mye hun kan fortelle.

Mulig påsatt brann

– Vi etterforsker med tanke på at det kan være en mulig påsatt brann. Videre etterforskning vil forhåpentlig bringe klarhet i hva som har skjedd,

– Mistenker dere at brannen er påsatt?

– Vi har vitneforklaringer som bringer oss i den retning, men det er for tidlig å si noe om det. De kriminaltekniske undersøkelsene vil forhåpentligvis bringe oss noe nærmere en konklusjon.

Brannhunder

Politiet i Oslo får fredag bistand Kripos, og det er aktuelt å bruke spesialtrente brannhunder. Disse hundene er trent opp til å markere på lukt fra brennbare væsker.

Brannstedet fotografert fra drone etter at brannmannskapene fikk kontroll med flammene onsdag ved 18-tiden.

Ungdommene som ble tatt med til avhør er ikke siktet i saken. Politiadvokat Vengstad ønsker ikke å fortelle hvor mange de er og alderen deres.

Politiet etterlyser fortsatt vitner og ber alle som har gjort observasjoner før brannen ble oppdaget om å ta kontakt.

– Vet dere hvor det begynte å brenne?

– De opplysningene jeg sitter på, tyder på at det begynte å brenne på baksiden av gymsalen, sier Vengstad.

Flammene fra gymsalen spredte seg raskt til administrasjonsdelen på Toppåsen skole, men brannmannskapene klarte etter hard jobbing å hindre videre spredning.
Det var her, i et brannskille i administrasjonsdelen på skolen, at brannmannskapene fra Oslo og Follo klarte å hindre flammene i å spre seg videre.

Les mer om

  1. Brann
  2. Etterforskning
  3. Oslo
  4. Politiet