Stella (30) tatt på senga med bursdagsfestival

Jubilant Stella Björk ville ikke feire fødselsdagen sin. Da bestemte Kamilla seg for å arrangere festival i forlovedens navn.

Kamilla Wehrmann (t.v.) overrasket forloveden Stella Björk med festival i 30-årsgave.

– Jeg ante ingenting. Jeg mistenkte en litt større familiemiddag, forteller Stella Björk mens hun svinser mellom scene, miksepult, parasoller og sittegrupper og hilser på kjære og kjente.

Lørdag 28. mai fikk Stella Björk kaffe og den sedvanlige lørdagsutgaven av Klassekampen servert i sengen av forloveden Kamilla Wehrmann. Der fant hun en helsides annonse for Björkfestivalen samme dag.

– Det var bra hun hadde noen timer på å summe seg før det begynte, ler Kamilla.

Stella Björk våknet lørdag 28. mai til en helside om en festival i hennes navn - som hun ikke visste om.

Skulle ikke feire - fikk festival

Hun kom på ideen da Stella insisterte på ikke å feire 30-årsdagen ettersom paret skal gifte seg i hennes hjemland Island i slutten av juni.

– Det er ikke greit, så da begynte jeg å leke med tanken på å gjøre en dagsfestival med musikk ut av det, forteller Kamilla.

Paret er over gjennomsnitt glad i musikk og festivalliv, og ettersom bryllupet faller på samme dag som Piknik i parken og de dermed går glipp av denne, fant Kamilla Wehrmann det naturlig å stelle i stand en egen festival.

Ble lurt med på konsert

Kamilla Wehrmann startet å nilytte på NRK Urørt for så å plukke ut de uetablerte artistene hun likte og kontakte dem. Så å si alle likte ideen og takket ja til å spille.

– Jeg fikk en melding på Facebook og syntes det hørtes spennende ut, forteller folk-pop-artist Espen Haugland Mosdøl.

For at Stella skulle kjenne til artistene på forhånd, satte Kamilla på låter diskret hjemme i leiligheten. Hun fikk til og med lurt kjæresten med på konserter med et par av artistene.

Espen Haugland Mosdøl (på scenen) fikk publikums oppmerksomhet på toppen av St. Hanshaugen.

300 venners venner

Så var det lokale og gjester, da. Å leie St. Hanshaugen parkservering gikk i orden. Der er det plass til 300 mennesker. Hvordan samle 300 uten at Björk selv skulle finne ut av det?

– Jeg opprettet en lukket gruppe på Facebook hvor venner kunne invitere venner. Vi har holdt det hemmelig fra 12. januar og frem til i dag, forteller Wehrmann.

Også de tolv artistene har fått invitere sine venner, og det kreves festivalbånd å komme inn på det lukkede området. Fremfor å gi bursdagsgave bes det om en gave til Røde Kors' ungdomsprosjekt «DJ Skolen», hvor Stella Björk er aktiv.

Selv om festivalen er en gave til Stella, har det vært viktig å skape en helhetlig dag som ikke bare handler om henne. Festivalområdet er omhyggelig, men sparsommelig dekorert med flagg, ballonger, krittegninger på bakken og mennesker med Björkfestivalen 2016-merch.

– Gjestene fikk bestille T-skjorter på forhånd, og vi trykket opp tøyvesker, forteller Wehrmann.

Nå er planen å gjøre festivalen til en tradisjon.