Sist dette skjedde ble det kaos i Oslo

Da deler av Ring 3 ble stengt i februar, ble det svært lange køer på flere steder i Oslo. Fra fredag kveld til mandag morgen stenges den samme strekningen på nytt.

Da Ringveien mellom Teisen og Bryn ble stengt i februar ble det skapt kilometerlange køer i Oslo. Denne helgen blir den samme strekningen stengt på nytt.

I forbindelse med rehabilitering av Ring 3 ved Bryn ble Ringveien stengt i begge retninger mellom Ryen og Teisen fra lørdag kveld til mandag morgen i midten av februar. Dette skapte så mye trafikkaos at Statens vegvesen måtte gjenåpne Ringveien for noen timer allerede på dagtid søndag.

Stenger fra fredag til mandag

Fredag kveld klokken 22 stenger den samme strekningen på Ringveien i begge retninger. Denne gangen til 05.30 mandag morgen.

Stengingen skyldes arbeid med riving av eksisterende rekkverk på Østensjøveien bru som går over E6/Ring 3 på Bryn. Det skal settes opp nytt rekkverk over Østensjøveien bru. Dette krever at tunnelen stenges for trafikk av sikkerhetsårsaker.

LES OGSÅ: Om seks uker starter tidenes køkaos

Hvis jobben blir ferdig før mandag morgen, blir tunnelen åpnet tidligere.

– I februar skiltet vi omkjøringsvei via Lodalen. Der var det ikke nok kapasitet. Derfor ble det kø helt tilbake til Helsfyr. Denne gangen kommer vi til å skilte en annen omkjøringsvei for sørgående trafikk. Nå skal bilistene ta av mot Göteborg i Operatunnelen, sier Bjørn Øystein Kroken, byggeleder i Statens vegvesen.

Han lover at omkjøringsveien blir godt skiltet.

– Det er skiltet med omkjøringsskilt til Gøteborg på hele omkjøringsveien, sier kroken.

LES OGSÅ: Nå kommer elbilene tilbake i kollektivfeltet i Mosseveien

Måtte hasteåpne veien

I februar ble trafikkaoset så omfattende at Statens vegvesen måtte hasteåpne Ring 3 i noen timer på søndag. Ifølge Kroken vil det ikke være mulig denne gangen.

– Vi kommer til å stå i tunnelen med lift og utstyr for å sette bolter i betongdekket. Derfor vil vi ikke ha muligheten til å gjenåpne veien før vi er helt ferdige, sier Kroken.

LES OGSÅ: Nå strupes Oslos eldste veitunnel for ett år

Han minner om at det fortsatt blir redusert fremkommelighet på Østensjøveien der bare et kjørefelt er åpent. Der blir det manuell dirigering av trafikken på dagtid.

– Kunne dere gjort denne jobben i fellesferien?

– Dette er et steg videre for å bli ferdig med arbeidene på Østensjøveien. Derfor er vi nødt til å gjøre det i helgen, svarer Kroken.