Oslo

37-åring varetektsfengslet i fire uker for Holmenkollen-drap

Den 37 år gamle latvieren som er siktet for å ha drept en polakk i 50-årene i Holmenkollen i helgen, er varetektsfengslet i fire uker.

Den 30 år gamle latvieren som er siktet for å ha drept en polakk i 50-årene i Holmenkollen i helgen, er begjært varetektsfengslet i fire uker. Drapet skjedde i dette bygget.
  • og NTB

– Vi ba om fire ukers varetekt med henvisning til faren for bevisforspillelse, sier politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk også medhold i at han sitter de to første ukene i full isolasjon.

– Vi fortsetter arbeidet med vitneavhør. Det vil også bli foretatt ytterligere kriminaltekniske undersøkelser. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke klar, det er derfor for tidlig å kommentere skader og dødsårsak, sier Myrold.

Les også

Drapsofferet er en polsk statsborger i 50-årene

Avhørt i flere timer

Saken gikk som kontorforretning i Oslo tingrett mandag ettermiddag, hvilket innebærer at ingen av partene var til stede.

37-åringen satt i avhør i flere timer søndag, og han har samtykket til fengsling. Hans forsvarer, advokat John Christian Elden, sa til Aftenposten at han samtykker fordi han ønsker at saken blir mest mulig oppklart.

Politiet bekreftet søndag formiddag at mannen som ble knivdrept under julebordet i Holmenkollen, var en polsk statsborger i 50-årene, bosatt i Norge.

Kjent fra politiet fra før

Drapet skjedde natt til lørdag da et bemanningsselskap hadde fest i en lavvo som leies ut til små og store selskaper på den såkalte «Lille Gratishaugen» ved skianlegget i Holmenkollen.

Politiet ble varslet om at en person var knivstukket ved 2.30-tiden. Da de kom frem til stedet, fant de mannen i 50-årene hardt skadet.

37-åringen, som er bosatt på Hamar, ble pågrepet og siktet for drapet. Han er kjent for politiet fra før og ble dømt til 21 dagers fengsel for knivtrusler i fjor.

Les også

Mann knivdrept i Holmenkollen, siktede kjent for politiet fra før

Les mer om

  1. John Christian Elden
  2. Holmenkollen
  3. Krim
  4. Drap