Oslos søppelsjef fikk 75.000 for å slutte

Byrådet i Oslo måtte bla opp 75.00 kroner da direktør Pål A. Sommernes i Renovasjonsetaten ble presset til å slutte. Nå skal han jobbe i rådhuset.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kalte i høst inn direktør Pål Sommernes i Renovasjonsetaten (t.h.) til sitt kontor fordi han mente søppelsituasjonen var uakseptabel.

Overfor Dagbladet bekrefter Sommernes at han fikk 75.000 kroner for å bytte jobb, og han ser ikke bort fra at hans avgang ellers kunne endt med et søksmål.

  • Les også kommentaren:
Les også

Søppeldirektøren ble syndebukken | Andreas Slettholm

– Jeg ville vurdert å ikke inngå avtale dersom jeg ikke fikk denne ytelsen. Om det da hadde blitt søksmål er avhengig av hva min arbeidsgiver ville ha besluttet, skriver han i en SMS til avisen.

Selv om han måtte slutte i direktørjobben, beholder han lønnen når han tar fatt på en ny jobb i Oslo rådhus. Der blir han prosjektleder i byrådets avdeling for byutvikling. Nøyaktig hva han skal gjøre skal «avklares fortløpende». Sommernes får også rett til betalt studiepermisjon med alle utgifter dekket.

Spesialrådgiver Monica Sigurdson ved byrådsavdelingen for miljø og samferdsel i Oslo kommune beskriver utbetalingen til Sommernes som et «fratredelsesvederlag».