Terrorsikring i sentrum i full gang

Folk på vei til jobb i morges kunne se at utplassering av digre blomsterkasser og betongelementer er i full gang i Oslo sentrum.

I løpet av natten og i morgentimene har Bymiljøetaten plassert ut digre betongelementer på Karl Johan.

I løpet av natten og morgentimene har Bymiljøetaten fått på plass rundt 20 tyngre blomsterurner på Karl Johans gate fra Egertorget mot Oslo Sentralstasjon. Utplassering av flere slike risikoforebyggende hindre vil skje de neste dagene og ukene på Karl Johans gate, Jernbanetorget, Lille Grensen og Arbeidergata.

Hensikten er å hindre og forebygge såkalt «tilsiktet påkjørsel», som man har sett eksempler på blant annet i Stockholm, Nice, London og New York.

Ingen konkrete trusler

Det er ingen konkrete trusler mot Oslo eller mot disse områdene. I samråd med politiet har Oslo kommune likevel konkludert med at det bør gjennomføres risikoreduserende tiltak i deler av sentrum. Dette er basert på PSTs oppdaterte trusselvurdering.

– Oslo skal være en trygg by. Vi kan ikke mure oss inn i frykt for terror, men vi skal forebygge. Dette er bakgrunnen for at kommunen nå gjennomfører risikoreduserende tiltak i deler av sentrum, sier Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo.

Blomsterkassene utenfor Stortinget har stått der en stund. Nå blir det enda flere forebyggende hindre på byens paradegate og tilstøtende gater.