Rødts gruppeleder Eivor Evenrud trekker seg

Det er bråk i Oslo Rødt. Nå går Eivor Evenrud av som gruppeleder på dagen.

«Jeg har nettopp trukket meg som gruppeleder for Rødt Oslo, med umiddelbar virkning», skriver Eivor Evenrud på Facebook.

«Jeg har nettopp trukket meg som gruppeleder for Rødt Oslo, med umiddelbar virkning», skriver Eivor Evenrud på Facebook torsdag kveld.

Hun har tidligere i år varslet at hun ikke tar gjenvalg til bystyret i neste års valg.

Nå trekker hun seg med umiddelbar virkning som leder for partiets gruppe i bystyret. Det skjer samme dag som Evenrud gikk hardt ut mot Rødts nominasjonskomité. De har innstilt Siavash Mobasheri som hennes arvtager.

– Det er ingen hemmelighet at jeg og fylkesleder (Mobasheri, red.anm.) har hatt et anstrengt samarbeid. Vi representerer to forskjellige retninger, sa hun til Avisa Oslo.

Evenrud har ikke besvart Aftenpostens henvendelser torsdag.

Les også: Lederstrid i Rødt Oslo

Nestleder i Rødt Oslo Mari Rise Knutsen skriver til Aftenposten at hun ble gjort kjent med Evenruds beslutning på facebook og i media.

– Jeg syns det er veldig trist at Eivor trekker seg, skriver Knutsen i en SMS.

Tar opp kampen om førsteplassen

Ylva Holm Torsteinson er satt opp som nummer tre på listen av nominasjonskomiteen. Hun gikk torsdag ut og sa at også hun vil kjempe om førsteplassen.

Hun har fått mange positive reaksjoner på at hun vil ta opp kampen om førsteplassen på listen.

– Jeg definerer ikke dette som en strid mellom Mobasheri og meg. Vi har litt forskjellige vinkler i politikken vår. Vi er enige om mye og uenige om litt, sier Torsteinson.

Hun er også opptatt av det feministiske perspektivet.

Rødt har som mål at det skal være 50 prosent kvinner som topplistekandidater i kommunevalget.

– Da bør Oslo gå foran med en kvinnelig toppkandidat, sier hun.

Det er avtroppende leder Evenrud enig i. Hun mener partiet har brutt med linjen de har hatt tidligere om å gi kvinner støtte hvis de sier ja til å stille.

– Jeg synes det er synd at Eivor trekker seg. Nå er det viktig at gruppen sammen bruker kreftene på å finne gode løsninger fram mot valget, sier Torsteinson til Aftenposten.