Oslo

135 tonn kunst avduket utenfor Deichman Bjørvika

Skulpturen «Skapning fra Iddefjord» ble mandag avduket foran det nye hovedbiblioteket i Oslo, Deichman Bjørvika.

Avduking av den sju meter høye skulpturen «Skapning fra Iddefjord» laget av den amerikanske kunstneren Martin Puryear. Skulpturen står på Anne-Cath. Vestlys plass foran det nye det hovedbiblioteket i Oslo, Deichman i Bjørvika.
  • NTB
Danserinne Camilla Spidsøe i Nasjonalballetten beveger seg i skulpturen «Skapning fra Iddefjord» laget av den amerikanske kunstneren Martin Puryear. Skulpturen står foran det nye det hovedbiblioteket i Oslo, Deichman i Bjørvika.

Det er den amerikanske kunstneren Martin Puryear som står bak den sju meter høye granittskulpturen foran Oslos nye hovedbibliotek i Bjørvika.

Det er ingen lettvekter som mandag ble avduket i hovedstaden. «Skapning fra Iddefjord» veier ikke mindre enn 135 tonn og er satt sammen av over 40 separate granittblokker fra Iddefjorden.

– Jeg ville skape en hybridfigur i stein som kan oppleves både med øynene og gjennom direkte fysisk kontakt, har Puryear tidligere sagt til nettstedet Skulpturstopp.

Mandag ble skulpturen overrakt fra Sparebankstiftelsen DNB/Skulpturstopp til Oslo kommune, uten at kunstneren var til stede. 79-åringen sitter koronafast i sitt eget hjem utenfor New York, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

Les mer om

  1. Bjørvika
  2. Deichmanske bibliotek
  3. Oslo kommune
  4. Kunst